Adele: Στο πλευρό των θυμάτων της μεγάλης πυρκαγιάς στον πύργο Grenfell
Κόσμος

Adele: Στο πλευρό των θυμάτων της μεγάλης πυρκαγιάς στον πύργο Grenfell

Adele: Στο πλευρό των θυμάτων της μεγάλης πυρκαγιάς στον πύργο Grenfell

72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες το 2017

Στο πλευρό των θυμάτων της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στον πύργο Grenfell  στο Λονδίνο το 2017 στέκεται και πάλι η Adele μέσα από ανάρτηση που ανέβασε στο Twitter.

Ήταν 14 Ιουνίου του 2017 όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά στην πολυκατοικία 24 ορόφων και ύψους 67 μέτρων, η οποία στέγαζε διαμερίσματα κατοικιών στο Βόρειο Kensington του δυτικού Λονδίνου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε, ότι 74 άνθρωποι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι θεωρούνται επισήμως νεκροί, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται στους 72.

Η σταρ της ποπ με αφορμή τα τέσσερα χρόνια που συμπληρώνονται από την τραγωδία έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων και στους επιζώντες στον μεγάλο αγώνα που δίνουν να δικαιωθούν για την καταστροφή που έζησαν.

«Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την πυρκαγιά του Πύργου Grenfell, και ακόμα υπάρχουν τόσα αναπάντητα ερωτήματα» είπε αρχικά στο βίντεο που δημοσίευσε.

Ακόμα διεξάγεται η δική και ακόμα κανείς δεν έχει καταδικαστεί ως υπεύθυνος για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας».

Από την αρχή η Adele ήταν δίπλα στις προσπάθειες της Grenfell United, της ομάδας πίεσης που δημιούργησαν οι οικογένειες των θυμάτων και των επιζώντων.

«Και όμως, η Grenfell United είναι ακόμα εδώ, αγωνίζεται ακούραστα για τη δικαιοσύνη και για την αλλαγή που όχι μόνο αξίζουν, που αξίζει η κοινότητά τους, αλλά και αυτή που αξίζει ολόκληρη η χώρα» συνέχισε.

«Και για αυτό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω». Σας ευχαριστώ που αφήσατε τον πόνο σας στην άκρη για όλα αυτά τα χρόνια για να πολεμήσετε τον αγώνα. Δεν μπορώ να φανταστώ τις προσωπικές συνέπειες που έχει σε σας. Ελπίζω πραγματικά ότι αυτή τη φορά τον επόμενο χρόνο, θα έχετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να μπορέσετε τελικά να αναπνεύσετε ξανά μαζί. Σας αγαπώ. Θα σας δω σύντομα. Μείνετε δυνατοί. Είμαστε όλοι μαζί σας» κατέληξε στο τέλος.