Αυτοί είναι 10 ωραιότεροι άνδρες του πλανήτη σύμφωνα με την αρχαιοελληνική “Χρυσή Αναλογία”
Κόσμος

Αυτοί είναι 10 ωραιότεροι άνδρες του πλανήτη σύμφωνα με την αρχαιοελληνική “Χρυσή Αναλογία”

Αυτοί είναι 10 ωραιότεροι άνδρες του πλανήτη σύμφωνα με την αρχαιοελληνική “Χρυσή Αναλογία”

Η επιστήμη μίλησε - Ποιος είναι πρώτος;

Ο Robert Pattinson είναι τελικά ο πιο όμορφος άνθρωπος στη Γη σύμφωνα όμως αυτή τη φορά με την επιστήμη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Χρυσό αριθμό Φ της ομορφιάς» που σχεδιάστηκε από τους αρχαίους Έλληνες ο 33χρονος ηθοποιός έχει τα πιο «τέλεια» χαρακτηριστικά προσώπου.

Το πρόσωπο του ηθοποιού συγκρίθηκε με άλλα πρόσωπα διασήμων, όπως του Brad Pitt, του Idris Elba και του David Beckham, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ που φτάνει το 92,15%.

Ο κατάλογος καταρτίστηκε από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Julian De Silva, ο οποίος χρησιμοποίησε τεχνολογία χαρτογράφησης για τον υπολογισμό των αναλογιών.

«Ο Pattinson ήταν ξεκάθαρα ο νικητής όταν μετρήθηκαν όλα τα στοιχεία του προσώπου για τη φυσική τελειότητα» δήλωσε ο De Silva, ο οποίος διευθύνει το Centre for Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery στο Λονδίνο, σύμφωνα με την New York Post.

Ο De Silva χρησιμοποίησε την ίδια θεωρία για να αναδείξει την Bella Hadid ως την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/B8I4Ou_gvpJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Ποιοι συμπληρώνουν τη “χρυσή” δεκάδα;

Αυτός που πλησιάζει την τελειότητα του Pattinson, σύμφωνα με τον De Silva είναι ο Henry Cavill, με μόλις 0,41 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον 33χρονο ηθοποιό. Εκεί που υπερέχει σε ομορφιά ο Cavill είναι η βάση της μύτης και τα χείλη, ενώ υστερεί σε πηγούνι και μύτη, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 91,64%.

Ο 56χρονος Brad Pitt συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 90,51%.

«Ο Brad γερνάει απίστευτα καλά» δήλωσε ο De Silva. «Είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην απόσταση των ματιών, αλλά ήταν πολύ χαμηλή για το σχήμα της μύτης του».

Και ο George Clooney είναι στη λίστα με τους φυσικά όμορφους άντρες. Σύμφωνα με τον De Silva τα στοιχεία υπολογισμού του αριθμού «Φ» έχουν ληφθεί τα τρία τελευταία χρόνια.

«Είναι ακόμα πολύ όμορφος άντρας, αλλά έχει χάσει τον όγκο του προσώπου του και αναπόφευκτα έχει σημειωθεί κάποια χαλάρωση γύρω από τα μάτια του» εξήγησε ο γιατρός επισημαίνοντας ότι η 5η θέση που κατέχει στη λίστα με βαθμολογία 89,91% είναι μια «απόδειξη για την απίστευτη φυσική του εμφάνιση».

Οι Bradley Cooper, Idris Elba, Hugh Jackman και Ryan Gosling καθώς και ο Kanye West συμπληρώνουν τη δεκάδα ομορφιάς του De Silva.

https://www.instagram.com/p/B8JHuWhgLIm/?utm_source=ig_web_copy_link

Πώς γίνεται ο υπολογισμός της φυσικής ομορφιάς;

Οι πιο γνωστοί δημιουργοί της ιστορίας, όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λε Κορπιζιέ χρησιμοποίησαν τον «Χρυσό αριθμό» για να ολοκληρώσουν μερικά από τα αριστουργήματά τους.

Σήμερα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την εξίσωση για να αποδείξουν τη συμμετρία στη φύση, η οποία παρέχει ένα πλαίσιο για τη φυσική ομορφιά.

Ο υπολογισμός της φυσικής ομορφιάς γίνεται με τη διαίρεση του μήκους του προσώπου από το πλάτος. Όσο πλησιάζει το αποτέλεσμα στον αριθμό Φ=1,618 τόσο το πρόσωπο πλησιάζει στην τελειότητα. Τα ίδια βήματα εφαρμόζονται στη συνέχεια σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου για να προσδιοριστεί η αναλογία τους στο σύνολο του προσώπου.