Arnold Schwarzenegger: Διεκδικεί αποζημίωση-μαμούθ γιατί τον έκαναν… ρομπότ!
Κόσμος

Arnold Schwarzenegger: Διεκδικεί αποζημίωση-μαμούθ γιατί τον έκαναν… ρομπότ!

Arnold Schwarzenegger: Διεκδικεί αποζημίωση-μαμούθ γιατί τον έκαναν… ρομπότ!

Δεν χαρίζεται ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια

Ο Arnold Schwarzenegger δε χαρίζει… κάστανα σε ό,τι αφορά τη χρήση του ονόματός τους για διαφημιστικούς λόγους.

Έτσι μήνυσε ρωσική εταιρεία τεχνολογίας ζητώντας περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια, καθώς χρησιμοποίησε το πρόσωπό και τη φωνή του στην κατασκευή ενός τύπου ρομπότ.

Σύμφωνα με το TMZ ο ηθοποιός δεν ρωτήθηκε από την εταιρεία και άρα δεν έδωσε την άδειά του ώστε να χρησιμοποιηθεί το πρόσωπό του και η φωνή του στην κατασκευή ενός ρομπότ που χρησιμοποιείται σε εκθέσεις για την προώθηση του Android Robo-C.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί το ρομπότ-δείγμα, που του μοιάζει με στόχο να πείσει τους πελάτες ότι μπορεί να προσαρμόσει το ρομπότ, ώστε να μοιάζει σε όποιο άτομο επιθυμεί ο αγοραστής.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του ηθοποιού και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο Arnold Schwarzenegger είναι πολύ αυστηρός με τη χρήση του προσώπου του για διαφημιστικούς σκοπούς διότι «μια τέτοια δραστηριότητα μειώνει τα κέρδη και την φήμη που έχει αποκτήσει ως σημαντικό πρόσωπο στην κινηματογραφική βιομηχανία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤΜΖ η εταιρεία είχε ζητήσει από τον Schwarzenegger να φωτογραφηθεί με το ρομπότ, που είναι μόνο ένα κεφάλι και οι ώμοι, σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη το 2019, αλλά ο ηθοποιός δεν δέχτηκε και ζήτησε από την εταιρεία να το αποσύρει.

Ωστόσο σύμφωνα με τους δικηγόρους του η εταιρεία συνέχισε να χρησιμοποιεί το ρομπότ και στο συνέδριο τεχνολογίας που έγινε τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας.

Τότε οι δικηγόροι του ζήτησαν με επιστολή προς την εταιρεία να σταματήσει να προωθεί το προϊόν της.

Η εταιρεία αν και υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει, ξαναχρησιμοποίησε το πρόσωπο και τη φωνή του ηθοποιού στο φεστιβάλ παιχνιδιών που έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, κάτι που οδήγησε τους δικηγόρους να αξιώσουν αποζημίωση που ξεπερνάει τα 10 εκατ. δολάρια.