Boris Johnson: Βάζει τους Βρετανούς σε… δίαιτα!
Κόσμος

Boris Johnson: Βάζει τους Βρετανούς σε… δίαιτα!

Boris Johnson: Βάζει τους Βρετανούς σε… δίαιτα!

Στα πλαίσια της εκστρατείας «Καλύτερη Υγεία»

Στα πλαίσια της εκστρατείας «Καλύτερη Υγεία», ο Boris Johnson μοιράστηκε με τους Βρετανούς πολίτες τα όσα βίωσε, προσπαθώντας και επιτυγχάνοντας να χάσει κιλά πριν νοσήσει από Covid-19.

Με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος θέλησε να τους παροτρύνει να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Με τη συγκεκριμένη εκστρατεία η κυβέρνηση έχει σκοπό να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας» μέσω της απαγόρευσης των διαφημίσεων των πρόχειρων γευμάτων πριν από τις 21:00, μέσω της αναγραφής των θερμίδων στις συσκευασίες τροφίμων και μέσω της κατάργησης των προσφορών “1+1” στα τρόφιμα.

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα.

Αλλά από τότε που ιάθηκα από την covid-19, φροντίζω σταθερά την φυσική μου κατάσταση», είπε στο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter και πρόσθεσε: «Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος… και ξέρετε ήμουν υπερβολικά χοντρός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), όσοι έχουν δείκτη μάζας σώματα (BMI) 30 με 35 έχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τον κορονοϊό, με το ποσοστό να αυξάνει στο 90% για όσους έχουν BMI άνω του 40, σε σχέση με τους ανθρώπους με υγιές βάρος.