Brad Pitt: Η άγνωστη τριετής θητεία του στη Σαϊεντολογία
Κόσμος

Brad Pitt: Η άγνωστη τριετής θητεία του στη Σαϊεντολογία

Brad Pitt: Η άγνωστη τριετής θητεία του στη Σαϊεντολογία

Το ρεπορτάζ της The Sun

Αποκαλύψεις για την άγνωστη τριετή θητεία του Brad Pitt στη Σαϊεντολογία έκανε η εφημερίδα The Sun με ένα εκτενές δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα πριν γίνει σταρ του Hollywood, είχε συμμετάσχει σε διαδικασίες «εξαγνισμού» που περιλάμβαναν πολύωρη παραμονή σε σάουνα με τη «δίδυμή» του (μία έφηβη κοπέλα) και είχε δεχτεί προσβολές και λεκτικές επιθέσεις από τους επόπτες του σε ειδικές συνεδρίες.

Η πηγή, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη είπε χαρακτηριστικά στη Sun: «Εκείνο το διάστημα με εκπαίδευαν για τη θέση του επόπτη μαθημάτων, γι’ αυτό με είχαν στείλει στο κέντρο του Πόρτλαντ. Εκεί γνώρισα την έφηβη κόρη του διευθυντή μιας εταιρείας της Σαϊεντολογίας στο Πόρτλαντ. Ένα από τα πράγματα που μου είπε ήταν πως ο Brad Pitt υποβληθηκε στη διαδικασία εξαγνισμού στο Celebrity Center Portland, και ότι το έκανε εκεί για να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας».

Περιγράφοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία αναφέρει: «Κοιτάζεις το “δίδυμό” σου με ανοιχτά τα μάτια για δύο ώρες… Μόλις περάσεις αυτή τη δοκιμασία, περνάς από μια άλλη που ονομάζεται bullbaiting. Ο “προπονητής” προσπαθεί να κάνει τον μαθητή να αντιδράσει πιέζοντας τα “κουμπιά” του. Αυτό έκανα κι εγώ με τον Brad Pitt. Ήμουν ανελέητος, τον σφυροκόπησα με προσβολές. Ήταν εκεί και η τότε κοπέλα του, η Juliette Lewis. Τσαντίστηκε τόσο που βγήκε από το τροχόσπιτο και απλά έφυγε. Η Juliette πήγε να τον βρει. Έπρεπε απλά να ηρεμήσει. Φαντάζομαι πως ήταν η πρώτη του εμπειρία στο bullbaiting. Ήμουν σκληρός μαζί του, αλλά αυτό ακριβώς ήταν το νόημα».

Το 1993 ο ηθοποιός αποφάσισε ότι η Σαϊεντολογία δεν του ταιριάζει και αν και αρκετοί προσπάθησαν να τον μεταπείσουν δεν τα κατάφεραν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Page Six επικοινώνησε με εκπρόσωπο του ηθοποιού σχετικά με τις αποκαλύψεις της Sun χωρίς μέχρι στιγμής να έχει πάρει κάποια απάντηση.