Cynthia Nixon: Αποκαλύπτει για ποιον λόγο παραλίγο να αρνηθεί να συμμετέχει στο revival του Sex and the City
Κόσμος

Cynthia Nixon: Αποκαλύπτει για ποιον λόγο παραλίγο να αρνηθεί να συμμετέχει στο revival του Sex and the City

Cynthia Nixon: Αποκαλύπτει για ποιον λόγο παραλίγο να αρνηθεί να συμμετέχει στο revival του Sex and the City

Ποιος ήταν;

Για τους λόγους που ήταν διστακτική απέναντι στην πρόταση να συμμετέχει στο And Just Like That, το revival του Sex And The City, μίλησε η Cynthia Nixon σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Όπως είπε, αρχικά δεν ήθελε να ζωντανέψει και πάλι τον ρόλο της Miranda Hobbes λόγω των προσωπικών της ανησυχιών για την αρχική σειρά.

«Ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση. Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα το έκανα – ήμουν πολύ απρόθυμη», δήλωσε.

Οι ανησυχίες της προέκυψαν αφού ορισμένοι μακροχρόνιοι θεατές και επικριτές του Sex and the City συγκέντρωσαν μερικές από τις απόψεις της σειράς από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Από τον χαρακτήρα της Sarah Jessica Parker, Carrie Bradshaw, που αναφώνησε ότι η αμφιφυλοφιλία δεν υπάρχει, μέχρι τον χαρακτήρα της Kim Cattrrall, Samantha Jones, που έκανε ρατσιστικές δηλώσεις.

Η Nixon μίλησε επίσης για τα προβληματικά αστεία της αρχικής σειράς. «Είμαι πολύ περήφανη για την αρχική σειρά – παρά το γεγονός ότι περιστασιακά είναι αρνητική ως προς τη φυλή και το φύλο – και το ότι η Μιράντα έχει ανοίξει τόσους πολλούς καταπληκτικούς ρόλους για μένα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όσο πιο πολύ απομακρύνομαι από τη Μιράντα, τόσο περισσότερο με καταλαβαίνουν, γιατί ο κόσμος έχει πάψει να με σκέφτεται ως έναν μόνο χαρακτήρα», είπε.

Η Νίξον είπε ότι οι συζητήσεις με τους δημιουργούς τη διευκόλυναν ώστε να επαναφέρει τη Μιράντα με πιο στοχαστικό τρόπο. «Όσο περισσότερο μιλούσα με τη Sarah Jessica, τον – συγγραφέα και δημιουργό – Michael Patrick King, και την Kristin Davis, για τα πράγματα που δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω – μια πραγματική αλλαγή από την άποψη της έλλειψης διαφορετικότητας στην αρχική σειρά, βρίσκονταν μπροστά μου», εξήγησε η ηθοποιός.

Και ακριβώς αυτό… είχε ως στόχο όχι απλώς να αναβιώσει την αρχική σειρά αλλά να την κάνει μια καλά διαφοροποιημένη εξέλιξη των χαρακτήρων.

«Με εξέπληξε το πόσο προσεκτικά άκουγαν όλοι και πόσο συλλογικά δουλέψαμε για να, όχι απλώς να διακοσμήσουμε το σπίτι, αλλά να χτίσουμε ένα εντελώς νέο σπίτι», πρόσθεσε στο τέλος..