Dan Brown: Το σκανδαλώδες διαζύγιο του συγγραφέα του “Κώδικα Ντα Βίντσι” με αφορμή ένα…. άλογο!
Κόσμος

Dan Brown: Το σκανδαλώδες διαζύγιο του συγγραφέα του “Κώδικα Ντα Βίντσι” με αφορμή ένα…. άλογο!

Dan Brown: Το σκανδαλώδες διαζύγιο του συγγραφέα του “Κώδικα Ντα Βίντσι” με αφορμή ένα…. άλογο!

Ποια είναι η νεαρή Ολλανδή που φέρεται να έδωσε τέλος στον 20ετή γάμο του;

Κέρδισε τεράστια φήμη που εξαργύρωσε φυσικά και σε οικονομικές απολαβές όταν εκδόθηκε το πλέον ευπώλητο βιβλίο του (που έγινε και ταινία), ο “Κώδικας Ντα Βίντσι”.

Ο 56χρονος Dan Brown έγινε από τη μία μέρα στην άλλη πολυεκατομμυριούχος εισπράττοντας κέρδη και από τη μεταφορά των βιβλίων του στη μεγάλη οθόνη.

Φαίνεται όμως ότι όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, η σκοτεινή πλευρά της ζωής του Brown θα μπορούσε από μόνη της να είναι αντικείμενο βιβλίου.

Ο συγγραφέας χώρισε πέρσι μετά από 21 χρόνια γάμου αλλά οι λεπτομέρειες του έγγαμου βίου του που έρχονται στο φως στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου εκτυλίσσεται η δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο είναι πέρα για πέρα πικάντικες.

Στο επίκεντρο της διαμάχης με τη σύζυγό του, Blythe, βρίσκεται όχι κάποιο ακίνητο αλλά ένα… άλογο αξίας περίπου 300.000 ευρώ που δόθηκε από τον Brown ως δώρο στη φερόμενη ερωμένη του, μια νεαρή, Ολλανδή αθλήτρια ιππασίας Dressage.

“Ζει μια παροιμιώδη ζωή ψεύδους τα τελευταία έξι χρόνια” λέει η σύζυγος

O Dan Brown και η σύζυγός του Blythe το 2006 – Ζuma Press

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η σύζυγο του Brown περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τις εξωσυζυγικές περιπέτειές του τα τελευταία έξι χρόνια.

“Ο Dan ζει μια παροιμιώδη ζωή ψεύδους τα τελευταία έξι χρόνια, πλασάροντας την εικόνα της επιτομής ενός παγκοσμίου φήμης συγγραφέα που διάγει έναν λιτό βίο στο σπίτι του στο New Hampshire, ενώ στην πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετικός” ισχυρίζεται η Blythe στην αγωγή της.

“Για χρόνια ο Dan υποκλέπτει σημαντικότατα κεφάλαια από κοινή συζυγική περιουσία που αποκτήθηκε με κόπο για να προβεί σε βρώμικες εξωσυζυγικές σχέσεις με γυναίκες -μία εκ των οποίων με τα μισά του χρόνια- και να διάγει μυστική ζωή”.

Ποια είναι η “πέτρα του σκανδάλου”;

Η πρώην κυρία Brown προφανώς αναφερόταν στη νεαρή ιππέα Judith Pietersen η οποία κατηγορείται ότι η εξωσυζυγική σχέση που σύναψε με τον συγγραφέα συνέβαλε στη διάλυση του γάμου του.

Η Pietersen που διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής της, συνάντησε για πρώτη φορά το ζεύγος Brown το 2013 όταν πέταξε από την Ολλανδία στην Αμερική για να εκπαιδεύσει τα άλογά  τους και διέμενε στη φάρμα τους.

Η Pietersen στην αγωγή δεν αναφέρεται ονομαστικά αλλά ως “η νεαρή εκπαιδεύτρια αλόγων από την Ολλανδία”.

Η αγάπη του Dan Brown για την ιππασία είναι γνωστή. Η σύζυγός του όμως τον κατηγορεί ότι δώρισε στην Pietersen δύο άλογα, δύο ειδικά οχήματα για τη μεταφορά τους αλλά και ένα αυτοκίνητο αλλά και ότι χρηματοδότησε τους στάβλους που διατηρεί στην Ολλανδία. Μάλιστα αναφέρεται ότι χρηματοδότησε ακόμα και την ανακαίνιση του διαμερίσματός της στο Άμστερνταμ.

“Μήλον της έριδος” της διαμάχης του πρώην ζεύγους Brown φέρεται να είναι ένα πανάκριβο άλογο αξίας 346.000 δολαρίων που ο συγγραφέας δώρισε στην Pietersen.

O λογαριασμός της μάλιστα στο Facebook είναι γεμάτος από φωτογραφίες με το πανέμορφο αυτό ζώο που ακούει στο όνομα LimiTed Edition.

https://www.facebook.com/judith.pietersen.dressage/posts/3071059042951871

Η Pietersen δεν έχει σχολιάσει επίσημα τις αιτιάσεις περί της σχέσης της με τον Brown.

Η σχέση τους φέρεται να ξεκίνησε το 2014 όσο ζούσε στο σπίτι του συγγραφέα.