Έφυγε από τη ζωή η θρυλική “Pussy Galore” του Bond, Ηonor Blackman
Κόσμος

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική “Pussy Galore” του Bond, Ηonor Blackman

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική “Pussy Galore” του Bond, Ηonor Blackman

Η εμβληματική ξανθιά είχε κάνει δύσκολη τη ζωή του Βρετανού πράκτορα

Έφυγε από τη ζωή στα 94 της η Βρετανίδα ηθοποιός Honor Blackman, η θρυλική Pussy Galore στην ταινία James Bond, Goldfinger.

Με ανακοίνωσή της, η οικογένεια της ηθοποιού ανέφερε ότι πέθανε ειρηνικά από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο East Sussex.

Η Blackman ήταν γνωστή και για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Cathy Gale σε μία από τις πιο μεγάλες παραγωγές της βρετανικής τηλεόρασης του 1960, το The Avengers δίπλα στον Sir Patrick Macnee, σειρά από την οποία έφυγε για να παίξει στον Bond.

Η γνώση πολεμικών τεχνών την είχε βοηθήσει να πάρει τον ρόλο της Galore, της δυναμικής και “ζόρικης” ξανθιάς που είχε δυσκολέψει πολύ τη ζωή του Sean Connery σε μία από τις καλύτερες ταινίες Bond όλων των εποχών, ως συνένοχος του “κακού” Auric Goldfinger.

Μάλιστα ο αυθεντικός χαρακτήρας της στο βιβλίο του Ian Fleming ήταν μιας ανοιχτά λεσβίας γυναίκας.

“Ήμουν ήδη φαν του James Bond αλλά ζήτησα πρώτα να διαβάσω το Goldfinger πριν δεχτώ τον ρόλο” είχε αποκαλύψει κάποτε. “Μόλις το διάβασα πείστηκα ότι ο ρόλος ήταν για μένα”, είπε.

Σε κάθε περίπτωση, στην κινηματογραφική ιστορία θα μείνει η πρώτη στιχομυθία της με τον Sean Connery-James Bond στο Goldfinger:

Galore: “My name is Pussy Galore.”
Bond: “I must be dreaming.”