Elton John: Η απάντησή του για τη λογοκρισία της αυτοβιογραφικής ταινίας του στη Ρωσία
Κόσμος

Elton John: Η απάντησή του για τη λογοκρισία της αυτοβιογραφικής ταινίας του στη Ρωσία

Elton John: Η απάντησή του για τη λογοκρισία της αυτοβιογραφικής ταινίας του στη Ρωσία

Οι σκηνές ομοφυλοφιλικού έρωτα και κατανάλωσης ναρκωτικών αφαιρέθηκαν από τη ρωσική έκδοση της βιογραφικής ταινίας Rocketman για τον διάσημο ροκ τραγουδιστή Elton John, σύμφωνα με τους κριτικούς κινηματογράφου που παρέστησαν χθες στην πρώτη προβολή της στη Ρωσία.

Η εταιρεία διανομής της ταινίας στη Ρωσία Central Partnership παραδέχθηκε στο πρακτορείο TASS πως προέβη σε αυτές τις μετατροπές συμμορφούμενη στη σχετική νομοθεσία, αλλά αρνήθηκε να παράσχει άλλες πληροφορίες.

«’Όλες οι σκηνές με φιλιά, περιπτύξεις και στοματικό έρωτα μεταξύ ανδρών έχουν κοπεί», αναφέρει στο Facebook ο κριτικός Αντόν Ντόλιν, χαρακτηρίζοντας «ανήκουστες» τις περικοπές. Ο ίδιος τόνισε πως άλλαξε ακόμη και το μήνυμα που προβάλλεται στο τέλος της ταινίας: ενώ στην πρωτότυπη κόπια τονίζεται πως ο Elton John βρήκε την αγάπη στη ζωή του και ανέθρεψε δύο παιδιά με έναν σύντροφο του ιδίου φύλου, στη ρωσική παραλλαγή τονίζεται μόνον ότι ίδρυσε μία ΜΚΟ κατά του Έιτζ.

Η απάντηση του Elton John

Ο τραγουδιστής έκανε μια κοινή δήλωση μαζί με τους κινηματογραφιστές της ταινίας, οι οποίοι ανέφεραν: «Οι Paramount Pictures ήταν γενναίοι και τολμηροί συνεργάτες επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε μια ταινία που είναι μια πραγματική αναπαράσταση της εξαιρετικής ζωής του Elton John. Το ότι ο τοπικός διανομέας στη Ρωσία έχει επεξεργαστεί ορισμένες σκηνές, αρνούμενος στο κοινό τη δυνατότητα να δει την ταινία όπως έπρεπε, είναι μια λυπηρή αντανάκλαση του διχασμένου κόσμου που ζούμε και πώς μπορεί να είναι τόσο σκληρός και απαράδεκτος για την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων. Πιστεύουμε στην οικοδόμηση γεφυρών και ανοικτού διαλόγου και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την άρση των φραγμών έως ότου όλοι οι άνθρωποι ακουστούν εξίσου σε όλο τον κόσμο».