#FreeBritney: Γιατί οι φανς της Britney Spears ξεκίνησαν στα social media κίνημα για την «απελευθέρωσή» της;
Κόσμος

#FreeBritney: Γιατί οι φανς της Britney Spears ξεκίνησαν στα social media κίνημα για την «απελευθέρωσή» της;

#FreeBritney: Γιατί οι φανς της Britney Spears ξεκίνησαν στα social media κίνημα για την «απελευθέρωσή» της;

Τι συμβαίνει με την ποπ σταρ;

Εδώ και 12 χρόνια στο παρασκήνιο της ζωής του άλλοτε κραταιού ποπ ειδώλου Britney Spears εκτυλίσσεται μια διαμάχη.

Από το 2008 όταν η Spears κατέρρευσε ψυχολογικά δημόσια το δικαστήριο επέβαλε υποχρεωτική επιτροπεία στην περιουσία της από τον πατέρα της και έναν δικηγόρο.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η επιτροπεία πήρε παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Από τη στιγμή που επιβλήθηκε η απόφαση αυτή δίχασε τους θαυμαστές της τραγουδίστριας καθώς μεγάλη μερίδα τους πιστεύει ότι πλέον η ίδια δεν έχει πλέον ούτε καν τον έλεγχο της ζωής της πόσο μάλλον της περιουσίας και της καριέρας  της.

Η άποψη αυτή ενισχύθηκε από το κίνημα #FreeBritney που έχει ξεκινήσει στα social media το οποίο μάλιστα θεωρεί ότι αρκετές αναρτήσεις της Spears τον τελευταίο καιρό αποτελούν κραυγή αγωνίας για βοήθεια.

Τweets όπως το παρακάτω που ερμηνεύουν την παραμικρή ανάρτηση της Spears ως μήνυμα για βοήθεια κυκλοφορούν ευρέως. Πάντως η νομική ομάδα του πατέρα της κατάφερε να απενεργοποιήσει το επίμαχο hashtag #freebritney στο twitter αλλά ήταν ήδη αργά.

https://twitter.com/touchofpisces/status/1281010762396454918

To κείμενο που υποστηρίζει ότι την εκμεταλλεύονται

Ακόμα κυκλοφορεί κείμενο που εξηγεί υποτίθεται τι πραγματικά συμβαίνει με την ποπ σταρ και γιατί την κρατούν υπό έλεγχο και εγκλωβισμένη.

Σε αυτό το κείμενο αναφέρεται ότι η δισκογραφική της εταιρεία την υποχρέωνε όλα αυτά τα χρόνια να τραγουδά με μια συγκεκριμένη ψιλή φωνή ώστε να γίνει ποπ είδωλο. Στην αρχή μάλιστα η φωνή της έμοιαζε πολύ με αυτή της Christina Aguilera, Όταν το 2006 έκανε δίσκο με την πραγματική της φωνή η δισκογραφική τον εμπόδισε ενώ ο λόγος που δεν κάνει live είναι ότι δεν θέλουν να φανερωθεί η πραγματική χροιά της φωνής της. Εξάλλου, όπως υποστηρίζεται, οι φωνητικές της χορδές έχουν πλέον υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από την κακή χρήση.

“Σε όλη της την καριέρα την μεταχειρίζονται σαν προϊόν προς πώληση” αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Μάλιστα αναφέρεται ότι ο νευρικός κλονισμός της το 2008 όταν ξύρισε το κεφάλι της δημοσίως οφείλεται στις αφόρητες πιέσεις που της ασκούσαν οι εκατοντάδες παπαράτσι που την κυνηγούσαν αδιάκοπα.

Η Spears νοσηλεύτηκε μετά από αυτό το επεισόδιο όμως πολύ λίγο καιρό μετά έβγαλε νέο άλμπουμ με τεράστια επιτυχία. “Αν δεν ήταν καλά γιατί ξαναγύρισε τόσο γρήγορα στη δουλειά;” αναρωτιούνται οι φανς της.

Το κείμενο που κυκλοφορεί εξηγεί αναλυτικά τι σημαίνει “επιτροπεία” για την σταρ που δεν της επιτρέπεται να έχει δικά της χρήματα, να παντρευτεί, να πάει βόλτα, να συναντά όποιον θέλει (μόνο με επιτήρηση), δεν έχει την επιμέλεια των παιδιών της και φυσικά δεν ελέγχει την τεράστια περιουσία της αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι θαυμαστές της ισχυρίζονται ότι σε καθεστώς επιτροπείας μπαίνουν άτομα με σοβαρά προβλήματα όπως άνοια. Κάνουν λόγο ανοιχτά για εκμετάλλευση της Spears την οποία στα 12 χρόνια της “φυλάκισής” της την υποχρεώνουν να κάνει δίσκους και περιοδείες ενώ την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι ψυχολογικά είναι ασταθής και την υποχρεώνουν να παίρνει φάρμακα.

Η ίδια η μητέρα της φέρεται να συντάσσεται με το κίνημα και να σχολιάζει στα tweets ότι όντως ο πατέρας της την εκμεταλλεύεται ενώ όπως αναφέρουν οι οργανωτές του κινήματος όσοι διαχειρίζονται τη ζωή της Spears προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές που ακούγονται μπλοκάροντας το hashtag #FreeBritney και απειλώντας με μηνύσεις όσους celebrities προσπαθήσουν να την υπερασπιστούν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diet Prada ™ (@diet_prada) στις

Όσο για την ίδια τη Spears ανέβασε ένα αινιγματικό ποστ στο οποίο -για άγνωστο λόγο- ευχαριστεί τους πάντες, με τα σχόλια γεμάτα ανησυχία να πέφτουν βροχή και τις θεωρίες συνωμοσίας να φουντώνουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

GOD BLESS YOU ALL !!!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Britney Spears (@britneyspears) στις