Gal Gadot: Και η Wonder Woman κατά του Νετανιάχου
Κόσμος

Gal Gadot: Και η Wonder Woman κατά του Νετανιάχου

Gal Gadot: Και η Wonder Woman κατά του Νετανιάχου

Γυναίκες, διάσημες για τους ρόλους τους στη μεγάλη οθόνη, γυρίζουν την πλάτη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ύστερα από τον σάλο που προκάλεσε ο ισχυρισμός του πως η χώρα ανήκει μόνο στον ιουδαϊκό λαό.

Πρώτη διδάξασα η Natalie Portman, η διάσημη «βασίλισσα Αμιντάλα» στον Πόλεμο των Γαλαξιών, που πέρυσι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μία δημόσια εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Τώρα, η Ισραηλινή ηθοποιός Gal Gadot, γνωστή για την ερμηνεία της ως πριγκίπισσα των Αμαζόνων στην ταινία Wonder Woman, συντάχθηκε με τους άλλους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εκστρατεία κατά των τελευταίων εξωφρενικών δηλώσεων του ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ, ο οποίος την Κυριακή δήλωσε πως «το κράτος του Ισραήλ δεν ανήκει σε όλους τους πολίτες, αλλά μόνον στον ιουδαϊκό λαό».

Τι έγραψε στο Instagram;

«Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν» έγραψε η Gadot στον λογαριασμό της στο Instagram, τον οποίο ακολουθούν 28 εκατ. χρήστες, έπειτα από την αντιπαράθεση που είχε με τον Νετανιάχου στο ίδιο κοινωνικό μέσο η ηθοποιός και μοντέλο Rotem Sela. «Δεν έχει να κάνει με τη Δεξιά ή την Αριστερά, ούτε με Άραβες και Εβραίους. Ούτε με λαϊκούς και θρησκευόμενους. Είναι ένα ζήτημα διαλόγου για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα», τονίζει η Gadot, ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από τη σειρά ταινιών Fast & Furious.

https://www.instagram.com/p/Bq9yFasF5n2/

«Πότε στο καλό κάποιο μέλος της κυβέρνησης θα δηλώσει μπροστά στις κάμερες, ενώπιον του κοινού, πως το Ισραήλ είναι μία χώρα για όλους τους πολίτες του και ο καθένας γεννιέται ίσος, ακόμη και οι Άραβες;», έγραψε στον δικό της λογαριασμό στο Instagram η φίλη της Sela για να της απαντήσει ο Νετανιάχου: «Το Ισραήλ σέβεται τα προσωπικά δικαιώματα όλων Εβραίων και μη. Εξίσου όμως είναι ένα κράτος του εβραϊκού λαού. Οι άλλοι λαοί, οι εθνικότητες και μειονότητες ήδη εκπροσωπούνται σε άλλα κράτη».

https://www.instagram.com/p/ButqEQljhKX/

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, που εκπροσωπεί την μετριοπαθή πτέρυγα του Λικούντ, έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις του Νετανιάχου: «Σε τούτη τη χώρα δεν υπάρχουν πολίτες πρωτοκλασάτοι και ούτε υπάρχουν πολίτες, ή ψηφοφόροι, δευτεροκλασάτοι. Στο κράτος του Ισραήλ υπάρχει ισότητα στα δικαιώματα για όλους”.

Πηγές: ΑΠΕ, El Pais, Haaretz