George Floyd: Τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ ζητούν δικαιοσύνη
Κόσμος

George Floyd: Τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ ζητούν δικαιοσύνη

George Floyd: Τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ ζητούν δικαιοσύνη

Από την Beyoncé, την Kim Kardashian, μέχρι τον Barack Obama και Rihanna οι celebrities μοιράστηκαν το δικό τους μήνυμα στα social media

Η απάνθρωπη δολοφονία του George Floyd ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων όχι μόνο στην κοινότητα των μαύρων της Μινεάπολης αλλά και στη διεθνή.

Ανάμεσα σε όσους χρησιμοποίησαν το δημόσιο βήμα για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν δικαιοσύνη αλλά και να συγκεντρώσουν υπογραφές για αυτό ήταν πρωτοκλασάτα όνοματα του Χόλιγουντ.

Η τελευταία φράση του Floyd πριν πέσει αναίσθητος  από την πίεση του αστυνομικού που τον σκότωσε, το “I can’t breathe” έχει γίνει παγκόσμιο σύνθημα διαμαρτυρίας.

Από την Beyoncé, την Kim Kardashian, μέχρι τον Barack Obama και Rihanna οι celebrities μοιράστηκαν το δικό τους μήνυμα στα social media.

Lady Gaga

“H καρδιά μου λυγίζει για τον George Floyd και τους ανθρώπους της Μινεάπολης. Ο φόνος είναι φόνος. Οι αστυνομικοί είναι πολίτες και οι κανόνες θα πρέπει να ισχύουν και για αυτούς” έγραψε μεταξύ άλλων η Lady Gaga.

Barack Obama

O πρώην Αμερικανός Πρόεδρος και ο πρώτος έγχρωμος που εκλέχτηκε σε  αυτή τη θέση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μοιράζεται τις συζητήσεις που έκανε με φίλους για το συμβάν και καταλήγει:

“Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι κανονικό το 2020 στην Αμερική. Δεν μπορεί να είναι νορμάλ. Εάν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια χώρα που ανταποκρίνεται σε υψηλά ιδανικά, μπορούμε και πρέπει να βελτιωθούμε”.

Rihanna

“Tις τελευταίες μέρες το μέγεθος του θυμού, της θλίψης και του αποτροπιασμού που ένιωσα με ξεπέρασε! Το να βλέπω να δολοφονούνται και να λιντσάρονται οι άνθρωποί μου βάρυνε την καρδιά μου σε σημείο που να απέχω από τα social media για να μην ακούσω ξανά την αιματοβαμένη αγωνία του George Floyd να εκλιπαρεί για τη ζωή του! Το βλέμμα καθαρής χαράς στο πρόσωπο αυτού του δολοφόνου, αλήτη, γουρουνιού Derek Chauvin, με στοιχειώνει! Είναι αυτό νορμάλ; Εάν ο εκούσιος φόνος είναι η αρμόζουσα συνέπεια για ναρκωτικά ή αντίσταση στη σύλληψη τότε ποια είναι η αρμόζουσα συνέπεια για τον φόνο;”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

For the last few days, the magnitude of devastation, anger, sadness I’ve felt has been overwhelming to say the least! Watching my people get murdered and lynched day after day pushed me to a heavy place in my heart! To the point of staying away from socials, just to avoid hearing the blood curdling agony in George Floyd’s voice again, begging over and over for his life!!! The look of enticement, the pure joy and climax on the face of this bigot, murderer, thug, pig, bum, Derek Chauvin, haunts me!! I can’t shake this! I can’t get over an ambulance pulling up to an arrest, a paramedic checking a pulse without removing the very thing that’s hindering it! Is this that fucking normal??? If intentional MURDER is the fit consequence for “drugs” or “resisting arrest”….then what’s the fit consequence for MURDER???! #GeorgeFloyd #AhmaudArbery #BreonnaTaylor

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη badgalriri (@badgalriri) στις

Pink

“H καρδιά μου έχει σπάσει” γράφει η τραγουδίστρια που παραθέτει τα ονόματα όσων άδικα έχουν χάσει τη ζωή τους με παρόμοιο τρόπο και προτρέπει να παλέψει ο κόσμος για δικαιοσύνη.

“Μιλήστε, απαιτήστε αλλαγή” γράφει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My heart is broken. “Being an ally is more than just not being a racist.” #Repost @charlizeafrica ・・・ George Floyd. Say his name. Say ALL their names. So fucking maddening that we even CAN list names at this point. Breona Taylor Michael Brown Eric Garner Sandra Bland Philando Castile Trayvon Martin Tamir Rice And unfortunately so many more. Remember them. Fight for justice for them. Being an ally is more than just not being a racist. Speak up, demand change and accountability. text ‘JUSTICE’ to 668366 text ‘FLOYD’ to 55156 Call DA Mike Freeman to charge and arrest these officers for murder 612-348-5550 Rest in power George. You deserved to live. You all did. #justiceforgeorgefloyd

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη P!NK (@pink) στις

Dwayne “The Rock” Johnson

“Τις τελευταίες μέρες είμαι έκπληκτος προσπαθώντας να βγάλω νόημα από τον θάνατο του George Floyd, τον ρατσισμό, τον σκοτωμό. Είναι αρρώστια σε εξέλιξη. Είχα αστυνομικούς στην οικογένειά μου. Καλοί άνθρωποι. Και υπάρχει κώδικας για τους αστυνομικούς, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν βία όταν απειλείται η ζωή τους. Αλλά αυτός ο άνθρωπος φορούσε χειροπέδες, ήταν στο έδαφος, δεν ήταν απειλεί…. Ο κώδικας των αστυνομικών πρέπει να γίνει ηθικός, ανθρώπινος. Όταν αποφασίζεις να μην χαλαρώσεις, η πρόθεσή σου είναι να σκοτώσεις” γράφει ο ηθοποιός που ζητά ισότητα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη therock (@therock) στις

Kim Kardashian

“Eίμαι εξοργισμένη και αηδιασμένη. Με εξαντλεί ο πόνος να βλέπω μανάδες, πατεράδες, παιδιά, αδέλφια να θρηνούν την απώλεια των δικών τους επειδή είναι μαύροι. Παρόλο που δεν γνωρίζω πώς είναι να προσπαθείς να επιβιώσεις σε έναν κόσμο που καλύπτεται από μία επιδημία συστηματικού ρατσισμού, ξέρω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να ακουστούν πιο δυνατά αυτές οι φωνές που τόσο καιρό καταπνίγονται”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Text “FLOYD” to 55156 #blacklivesmatter

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις

Beyoncé

Η τραγουδίστρια ζητά από όποιον θέλει να αποδωθούν κατηγορίες σε αυτούς που ευθύνονται για τον φόνο του George Floyd να υπογράψει στη λίστα με υπογραφές που μαζεύονται για το θέμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

If you want to demand more charges brought on all those involved in the death of George Floyd, click the link in my bio to sign the petition.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyoncé (@beyonce) στις

Selena Gomez

“Tις τελευταίες 24 ώρες προσπαθώ να επεξεργαστώ ό,τι συμβαίνει. Τίποτα από τα όσα λέμε δεν μπορεί να αντιστρέψει αυτό που έγινε. Αλλά πρέπει να αναλάβουμε δράση. Πολλές ζωές μαύρων έχουν χαθεί από μας εδώ και πολύ καιρό. Αξίζουν κάτι καλύτερο. Αξίζουν να ακουστούν. Όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο και να μην σιωπήσουμε καθώς η αδικία συνεχίζεται”.

Justin Bieber

“Συγγνώμη George Floyd” έγραψε  ο τραγουδιστής ενώ παράλληλα δήλωσε θυμωμένος, αηδιασμένος και λυπημένος, ζητώντας να διαμαρτυρηθούμε και τονίζοντας ότι ο ρατσισμός είναι κακός.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

this makes me absolutely sick. This makes me angry this man DIED. This makes me sad. Racism is evil We need to use our voice! Please people. I’m sorry GEORGE FLOYD

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber) στις