Γιώργος Λάνθιμος: Ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μίνι σειρά στην αμερικανική τηλεόραση
Κόσμος

Γιώργος Λάνθιμος: Ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μίνι σειρά στην αμερικανική τηλεόραση

Γιώργος Λάνθιμος: Ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μίνι σειρά στην αμερικανική τηλεόραση

Ο Γιώργος Λάνθιμος ανοίγει ακόμα πιο πλατιά τα σκηνοθετικά του φτερά και ξανασυνεργάζεται με την Fox Searchlight μετά την “Ευνοούμενη” με τις 10 υποψηφιότητες για Oscar.

Αυτή τη φορά θα σκηνοθετήσει και θα είναι executive παραγωγός σε μία μίνι σειρά για την Searchlight Television.

Ο λόγος για την τηλεοπτική μεταφορά του best seller The Man In The Rockefeller Suit του Mark Seal, σύμφωνα με το Deadline.

Με την υπογραφή στο σενάριο του David Gilbert, η σειρά θα αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Clark Rockefeller, ενός κοινωνικού, επιτυχημένου αλλά μυστηριώδους απογόνου της γνωστής οικογενείας των Rockefeller.

Όταν η σύζυγός του, Sandra, αρχίζει να υποπτεύεται ότι δεν είναι αυτός που λέει, αρχίζει να ξεϋφαίνεται ο ιστός της πολύχρονης απάτης του.

Το βιβλίο αρχικά προοριζόταν για κινηματογραφική ταινία σε σενάριο του David Bar Katz και μάλιστα ο Benedict Cumberbatch βρέθηκε πολύ κοντά στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Pablo Trapero στη σκηνοθεσία.

Τελικά όμως, η εταιρεία φαίνεται ότι αποφάσισε να ενισχύσει το πρόγραμμα της τηλεοπτικής της πλατφόρμας αλλά και να ξανασυνεργαστεί με τον Λάνθιμο.

Να σημειώσουμε ότι η Fox Searchlight Pictures εγκαινίασε την τηλεοπτική της πλατφόρμα, την Searchlight Television μόλις το 2018. Την άνοιξη του 2019 παρουσιάστηκε η πρώτη σειρά του καναλιού.

Στην τηλεόραση, η υπόθεση του Clark Rockefeller ήταν το αντικείμενο τηλεταινίας το 2010 με τίτλο Who Is Clark Rockefeller?. Το ρόλο του Rockefeller ενσάρκωσε ο Eric McCormack.