H επική απάντηση του Τραμπ στην παρότρυνση της Meghan Markle και του Πρίγκιπα Harry να ψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν
Κόσμος

H επική απάντηση του Τραμπ στην παρότρυνση της Meghan Markle και του Πρίγκιπα Harry να ψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν

H επική απάντηση του Τραμπ στην παρότρυνση της Meghan Markle και του Πρίγκιπα Harry να ψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν

Λάβρος εναντίον τους ξανά ο Piers Morgan

Παρέβησαν κάθε βασιλικό πρωτόκολλο που θέλει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να μην εκφέρουν πολιτική άποψη ο Πρίγκιπας Harry και η Αμερικανίδα σύζυγός του Meghan Markle, αφού κάλεσαν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Σε ένα βίντεο για το ειδικό τεύχος του περιοδικού Time, Time 100, τον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού με τα πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως για το 2020, το ζευγάρι καλεί όσους μπορούν να ψηφίσουν να το κάνουν.

“Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε το ίδιο πράγμα, ότι αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της εποχής μας. Αλλά αυτές τώρα είναι. Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας γίνονται δράση και οι φωνές μας ακούγονται, η φωνή σου είναι μια υπενθύμιση ότι μετράς, γιατί μετράς, αξίζεις να ακουστείς”, λέει η Meghan.

“Σε αυτές τις εκλογές δεν θα μπορέσω να ψηφίσω στις ΗΠΑ, αλλά πολλοί από εσάς πιθανόν να μην γνωρίζετε ότι ποτέ στη ζωή μου δεν μπόρεσα να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο”, λέει ο Harry στο βίντεο. “Καθώς πλησιάζουμε στον Νοέμβριο είναι σημαντικό να απορρίψουμε την ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και τον διαδικτυακό αρνητισμό”, προσθέτει ο Πρίγκιπας.

Δριμεία κριτική που «πάτησαν» τους άγραφους νόμους των γαλαζοαίματων

Σύμφωνα με το βρετανικό άγραφο Σύνταγμα, η βασιλική οικογένεια πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερη και τα μέλη της δεν ψηφίζουν στις εκλογές.

Η 94χρονη βασίλισσα σπανίως έχει παρέμβει σε ζητήματα της επικαιρότητας στη διάρκεια της 68χρονης παρουσίας της στον θρόνο.

Φαίνεται όμως ότι ο Harry «παρασυρμένος» – ή μήπως όχι;- από το πάθος της συζύγου του θέλησε να καταπατήσει τους βασιλικούς νόμους.

Παρότι δεν έχει στηρίξει ανοιχτά τον αντίπαλο του Τραμπ, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τα σχόλιά του στο βίντεο προκάλεσαν κριτική και κατηγορίες ότι παρεμβαίνει στην πολιτική.

Πρώτος και καλύτερος βεβαίως ο βασικός πολέμιος του ζευγαριού, Piers Morgan, με tweet του καταδίκασε την κίνηση αυτή ενώ με ακόμη ένα άρθρο-φωτιά στην Daily Mail εμμέσως πλην σαφώς ζητά να αφαιρεθεί κάθε βασιλικός τίτλος και προνόμιο από το ζεύγος «στο όνομα της ακεραιότητας και ουδετέροτητας της Μοναρχίας».

“Ο πρίγκιπας Χάρι, μέσα σ΄όλα, χώνει την μύτη του στις αμερικανικές εκλογές & λέει ουσιαστικά στους Αμερικανούς να ψηφίσουν κατά του προέδρου Τραμπ. Είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας”, έγραψε στο Twitter.

Η επική απάντηση Τραμπ στη Δούκισσα

Tην πλέον επική απάντηση στα όσα είπαν στο βίντεο όμως έδωσε ο ίδιος ο Τραμπ όταν του έγινε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο για το θέμα.

«Δεν είμαι θαυμαστής της και το ξέρει. Αλλά εύχομαι καλή τύχη στον Harry γιατί θα τη χρειαστεί!».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μέχρι και ο Morgan πήρε το μέρος του Τραμπ, γράφοντας: «Είναι ίσως το καλύτερο τάπωμα του Τραμπ μέχρι σήμερα… μερικές φορές πιάνει το κλίμα τέλεια».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ απαντά. Τον περασμένο χρόνο, όταν ενημερώθηκε για την κριτική που του είχε ασκήσει η Markle, απάντησε: “Δεν το γνώριζα αυτό. Τι να πω; Δεν ήξερα ότι ήταν κακιά”.