Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δωρεά στους πρόσφυγες της Ουκρανίας
Κόσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δωρεά στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δωρεά στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Η κίνηση της βασίλισσας που θα συζητηθεί

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν γύρισε την πλάτη της στους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

«Η μονάρχης έκανε δωρεά για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες», δήλωσε την Πέμπτη μια συμμαχία κορυφαίων φιλανθρωπικών οργανώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης Καταστροφών (DEC), που εκπροσωπεί τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό και 14 άλλες ομάδες, ευχαρίστησε τη Βασίλισσα «για τη γενναιόδωρη δωρεά» στην ανθρωπιστική έκκλησή της για την Ουκρανία.

Η έκκληση είναι να συγκεντρωθούν κεφάλαια για να βοηθηθούν οι Ουκρανοί που διαφεύγουν από τη σύγκρουση που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας, τόσο εντός της χώρας όσο και σε γειτονικές χώρες όπου οι πρόσφυγες φτάνουν σε τεράστιους αριθμούς.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι τοπικοί συνεργάτες τους παρέχουν τροφή, νερό, στέγη και ιατρική βοήθεια.

Η έκκληση θα δει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώσει έως και 20 εκατομμύρια λίρες σε δωρεές.

Ο βασιλικός ανταποκριτής του ITV, Chris Ship, έγραψε στο Twitter ότι η δωρεά της βασίλισσας προήλθε από το ιδιωτικό της εισόδημα.

Η 95χρονη μονάρχης, η οποία γιορτάζει φέτος τα 70 της χρόνια στον θρόνο, την Πέμπτη πραγματοποίησε εικονική ακρόαση με δύο νεοδιορισμένους διπλωμάτες μέσω βίντεο από το Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο Ζελένσκι απάντησε στο Twitter ότι είναι «ευγνώμων» που «στέκονται δίπλα στη χώρα μας και υποστηρίζουν τους γενναίους πολίτες μας».

Ο μικρότερος αδερφός του William, πρίγκιπας Harry, και η σύζυγός του, Meghan, έγραψαν την περασμένη Παρασκευή στον ιστότοπο της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης Archewell:

«Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας», αποκαλώντας την εισβολή της Ρωσίας «παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου».