Jane Fonda: Γιατί καταγγέλλει την αστυνομία;
Κόσμος

Jane Fonda: Γιατί καταγγέλλει την αστυνομία;

Jane Fonda: Γιατί καταγγέλλει την αστυνομία;

Η αποκάλυψη της διάσημης ηθοποιού

Το γεγονός ότι είναι λευκή και διάσημη καταγγέλλει η Jane Fonda πως στάθηκαν οι λόγοι να της φερθούν αστυνομικοί με ειδική μεταχείριση κατά τη σύλληψή της σε μία διαδήλωση για την αλλαγή του κλίματος.

Η 82χρονη διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ περιέγραψε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην αμερικανική Elle, τα “τραβήγματα” που είχε με την αστυνομία όλον αυτόν τον καιρό που ασχολείται με τον ακτιβισμό και το περιβάλλον.

Όπως αποκάλυψε, πέρυσι την συνέλαβαν τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια πορειών στην Washington και σε μια από αυτές τις περιπτώσεις αναγκάστηκε να περάσει το βράδυ σε κελί, όπου ευτυχώς είχε μαζί της ένα κόκκινο παλτό αξίας 700 λιρών για να το χρησιμοποιήσει ως στρώμα.

Η ενεργή δράση της ηθοποιού για το περιβάλλον είναι γνωστή και μάλιστα πριν από την κρίση με τον κορονοϊό εκείνη και άλλοι ευαισθητοποιημένοι καλλιτέχνες οργάνωσαν μια σειρά από διαδηλώσεις με τίτλο Fire Drill Fridays μπροστά από το Καπιτώλιο.

Σε μία από αυτές, όπως φανέρωσε, η αστυνομία τη συνέλαβε, αλλά της φέρθηκε με ευνοϊκό τρόπο εξαιτίας του χρώματος και της φήμης της.

“Είμαι λευκή και διάσημη και πιστεύω ότι οι εντολές δόθηκαν από τον εισαγγελέα για να με μεταχειριστούν ευνοϊκά”, είπε.

Εκείνη ήταν η φορά που το κόκκινο παλτό της την έσωσε και μάλιστα παραδέχτηκε πως το δάνεισε σε μια συγκρατούμενή της που κρύωνε αν και μετά έπρεπε να το ζητήσει πίσω για να μπορέσει να κοιμηθεί.

Όσο ευγνώμων κι αν είναι για αυτό το παλτό, η δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε πως είναι η τελευταία φορά που ψωνίζει κάτι για τη μόδα και από εδώ και πέρα θα περιορίσει τις αγορές της σε ρούχα και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Πηγή: Daily Mail