Javier Bardem: Και ο Ισπανός ηθοποιός στο πλευρό των μεταναστών
Κόσμος

Javier Bardem: Και ο Ισπανός ηθοποιός στο πλευρό των μεταναστών

Javier Bardem: Και ο Ισπανός ηθοποιός στο πλευρό των μεταναστών

Ο διάσημος ηθοποιός Javier Bardem ένωσε κι αυτός τη φωνή του με τις εκκλήσεις άλλων συναδέλφων του, όπως ο Richard Gere για τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms.

Συνολικά 151 πρόσφυγες και μετανάστες, συν το πλήρωμα του σκάφους, βρίσκονται ακόμη στα ανοικτά αναμένοντας να τους δεχθεί κάποιος ασφαλής λιμένας για να αποβιβάσουν τους διασωθέντες πρόσφυγες, ένδεκα ημέρες μετά την διάσωσή τους.

Ο ηθοποιός απέστειλε μήνυμα στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλία εντός της ΕΕ και να ηγηθεί μίας διαδικασίας για τον επιμερισμό σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες των προσφύγων.

Σε ένα βίντεό του, με το οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους διασώστες και στους διασωθέντες πρόσφυγες πάνω στο σκάφος, ο Bardem εκπέμπει μία «επείγουσα» έκκληση στον Σάντσεθ να ηγηθεί της πρωτοβουλίας και «να εργασθεί ώστε αυτή να είναι σύμφωνη με την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ηθική που η Open Arms εκπροσωπεί ως ισπανική οργάνωση στον υπόλοιπο κόσμο».

Για τον πασίγνωστο καλλιτέχνη, «η Ισπανία είναι η ιδανική και δίκαιη χώρα» για να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς είναι η χώρα προέλευσης της ΜΚΟ, «η οποία επιτελεί ένα εξαίρετο έργο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για τη διάσωση των ανθρώπων που πνίγονται σε καταστάσεις που δεν μπορούμε ούτε να φαντασθούμε, με μοναδικό τους στόχο να επιβιώσουν και να παράσχουν ένα μέλλον στις οικογένειες και στα παιδιά τους».

Και η σύζυγός του στο πλευρό του

Το περασμένο Σάββατο, η σύντροφος του Bardem, Penelope Cruz και ο επίσης Ισπανός ηθοποιός Antonio Banderas εκφράσθηκαν υπέρ της βοήθειας στην προσπάθεια της Open Arms να ελλιμενιστεί σε έναν ασφαλή προορισμό.

https://www.instagram.com/p/B1CcImanJ2F/?utm_source=ig_web_copy_link

Ενώ η Cruz ζήτησε μέσω Instagram «έναν ασφαλή λιμένα τώρα», ο Banderas χαρακτήρισε ως «φρίκη» την κατάσταση αυτή: «υπάρχουν δυνατές λύσεις στα θέματα αυτά, θα έλεγα της Αφρικής, αλλά στην πραγματικότητα είναι προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στον βορρά και τον νότο», πρόσθεσε.

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο Richard Gere βρέθηκε στο σκάφος και επέκρινε την κυβέρνηση Σαλβίνι για τους χειρισμούς της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

https://twitter.com/FotografiaPais/status/1160189053553147905