Jeff Bezos: Πλουσιότερος κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω κορονοϊού!
Κόσμος

Jeff Bezos: Πλουσιότερος κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω κορονοϊού!

Jeff Bezos: Πλουσιότερος κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω κορονοϊού!

Εκτοξεύτηκε η μετοχή της Amazon, αλλά υπάρχουν και κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των υπαλλήλων

Ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos είδε  την περιουσία του να αυξάνεται κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στον κορονοϊό, καθώς η αξία της φτάνει τα 1,1 τρισεκατομμύρια.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης η μετοχή της “χτύπησε” ρεκόρ στα 2,283.32 δολάρια, ενώ ο ιδρυτής της ανακηρύχτηκε την περασμένη εβδομάδα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Παράλληλα, η περιουσία του Bezos αυξήθηκε κατά 20% τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε 138 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κρούσματα του κορονοϊού

Στο μεταξύ, υπάλληλοί του σε πολλές αποθήκες προειδοποίησαν ότι η ζωή τους κινδυνεύει διότι συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ έχει έρθει αντιμέτωπη με πολλές αντιδράσεις σχετικά με την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων στην αποθήκη, στην παράδοση και στις πωλήσεις λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού αναφέρθηκαν περιπτώσεις κορονοϊού σε τουλάχιστον 74 άτομα στις εγκαταστάσεις της Amazon.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι την ημέρα που οι μετοχές της Amazon αυξήθηκαν σε αξία, ο Gerard Tuzara, εργαζόμενος στην αποθήκη της εταιρείας στη Νότια Καλιφόρνια έχασε τη μάχη με τον ιό.

Στο μεταξύ, ο Jeff Bezos, είδε χθες την καθαρή της αξία να αυξάνεται κατά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, συνολικά 44,8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η πρώην σύζυγός του Mackenzie εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 4% των μετοχών της Amazon.

Από τη στιγμή που επιβλήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο, οι μετοχές της Amazon αυξήθηκαν κατά 402,39 δολάρια, από 1.880,93 σε 2.283,32.

Έτσι, με τις μετοχές του να εκτοξεύονται, ο Bezos, ο οποίος σήμερα κατέχει το 11,2% της Amazon και είδε την περιουσία του να αυξάνεται σε 138 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Ο πρώτος θάνατος εργαζομένου

O 35χρονος Gerard Tuzara εργαζόταν ως διευθυντής στην εγκατάσταση Hawthorne της εταιρείας κοντά στο αεροδρόμιο LAX και ήταν o πρώτος που πέθανε από κορονοϊό.

O άνδρας, σύμφωνα με τη DailyMail, μετά από μία εβδομάδα διακοπές στο Μεξικό άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπως επιβεβαίωσε η Amazon την Τρίτη.

Δεν είναι γνωστό πού ακριβώς προσβλήθηκε από την ασθένεια, ενώ αποκαλύφθηκε την Τρίτη ότι η Amazon έχει απολύσει τρεις ακόμη υπαλλήλους που μίλησαν για τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία.