Johnny Depp: Κατηγορεί το Χόλιγουντ ότι τον μποϊκοτάρει μετά τον χωρισμό του από την Amber Heard
Κόσμος

Johnny Depp: Κατηγορεί το Χόλιγουντ ότι τον μποϊκοτάρει μετά τον χωρισμό του από την Amber Heard

Johnny Depp: Κατηγορεί το Χόλιγουντ ότι τον μποϊκοτάρει μετά τον χωρισμό του από την Amber Heard

Τι δήλωσε στους Sunday Times;

Ενοχλημένος από τη στάση της κινηματογραφικής βιομηχανίας είναι ο Johnny Depp, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους Τhe Sunday Times. Ο πασίγνωστος ηθοποιός είπε πως «μποϊκοτάρεται από το Χόλιγουντ» μετά τον χωρισμό του από την πρώην σύζυγό του, Amber Heard το 2016 έπειτα από καταγγελίες της για ενδοοικογενειακή βία.

Ο διάσημος ηθοποιός από το Κεντάκι χαρακτηρίζει την απόρριψή του από το Χόλιγουντ ως έναν «παραλογισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Εν μέσω των σκανδάλων και των πρωτοσέλιδων, η MGM ανέστειλε την κυκλοφορία του φιλμ Minamata, το οποίο σκηνοθετεί ο Andrew Levitas. Στην ταινία ο Depp υποδύεται τον Γιουτζίν Σμιθ, τον πραγματικό φωτορεπόρτερ που συνέβαλε στην αποκάλυψη των τραγικών συνεπειών της ύπαρξης υδραργύρου στις παραθαλάσσιες κοινότητες της Ιαπωνίας τη δεκαετία του ’70.

Τον περασμένο μήνα, ο σκηνοθέτης έγραψε μια επιστολή στην MGM κατηγορώντας την, ότι «έθαψε» την κινηματογραφική ταινία ως αποτέλεσμα των νομικών προβλημάτων του ηθοποιού, όπως ανέφερε το Deadline. Η ταινία αποκτήθηκε από την MGM το περασμένο φθινόπωρο, μετά το ντεμπούτο της, τον Φεβρουάριο του 2020 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» είπε στους The Sunday Times: «Κάποιες ταινίες αγγίζουν τον κόσμο κι αυτό ισχύει για τους ανθρώπους του Minamata κι άλλους που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις. Κι αυτό ακυρώνεται επειδή… το Χόλιγουντ με μποϋκοτάρει; Έναν άνθρωπο, έναν ηθοποιό, σε μία δυσάρεστη και μπερδεμένη κατάσταση τα τελευταία χρόνια;».

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Depp θα τιμηθεί από το Ισπανικό φεστιβάλ του San Sebastian και από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary της Τσεχίας.

Η απόφαση ξεσήκωσε τις γυναικείες οργανώσεις κινηματογραφιστών στην Ισπανία. Η πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Γυναικών Δημιουργών Ταινιών, Cristina Andreu, δήλωσε στο AP ότι οι ενέργειες αυτές «μεταφέρουν στο κοινό το μήνυμα:«Δεν έχει σημασία αν είσαι κακοποιητής αρκεί να είσαι καλός ηθοποιός».