Kobe Bryant: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα
Κόσμος

Kobe Bryant: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα

Kobe Bryant: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα

Από τον Αμερικανό Πρόεδρο μέχρι τον LeBron James η χώρα πενθεί και αποτίει φόρο τιμής

Ο κόσμος του αθλητισμού και του θεάματος βυθίστηκε στο πένθος την Κυριακή εξαιτίας της είδησης του θανάτου του Kobe Bryant.

Μαζί του ήταν και η 13χρονη κόρη του, Gianna, ήταν όμως και η συμπαίκτριά της, Alyssa Altobelli, ο πατέρα της John, προπονητής baseball στο Orange County College και η μητέρα της Keri Altobelli, η Christina Mauser, προπονήτρια μπάσκετ καθώς και ο πιλότος.

Το σημείο της συντριβής – Photo: Backgrid

Τι οδήγησε στη συντριβή;

Το ιδιωτικό Sikorsky S-76 έπιασε φωτιά αφότου χτύπησε σε λόφο στην περιοχή Calabasas εν μέσω πυκνής ομίχλης.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα δικά της ελικόπτερα ήταν καθηλωμένα την Κυριακή λόγω καιρικών συνθηκών.

Λίγο πριν τη συντριβή ο πύργος ελέγχου είχε προειδοποιήσει τον πιλότο του ελικοπτέρου του Kobe ότι πετάει πολύ χαμηλά και δεν μπορεί να εντοπιστεί από τα ραντάρ.

Σε κάθε περίπτωση διεξάγεται έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου.

Oι αντιδράσεις των fans και των stars στην είδηση του θανάτου του Bryant

H είδηση όπως είναι φυσικό σόκαρε την Αμερική και ακόμα περισσότερο τους οπαδούς των LA Lakers, την ομάδα του Kobe Bryant.

Από τους πιο αναγνωρίσιμους, τους πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο, δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης, πέντε φορές πρωταθλητής του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, του NBA, πολυτιμότερος παίκτης του μία φορά, 18 φορές All-Star, έχαιρε τεράστιου σεβασμού στα γήπεδα, όχι μόνο χάρη στο ταλέντο ή τις δεξιότητές του, αλλά ακόμη πιο πολύ για το πάθος του, για την απόλυτη αφοσίωσή του σε αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε την τέχνη του – και, πάνω απ’ όλα, στη νίκη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα δεν συμφωνούν και σε πολλά, αλλά ήταν ανάμεσα στους πρώτους ανθρώπους που εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Κobe

«Φρικτή είδηση» έφραψε ο Τραμπ, ακόμη πιο «σπαρακτική για εμάς ως γονείς» για τον Δημοκρατικό προκάτοχό του.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δείχνει τον LeBron James να κλαίει βγαίνοντας από το αεροπλάνο της ομάδας του.

Στη σκιά του θανάτου του παίκτη απονεμήθηκαν και τα Grammy με τους καλλιτέχνες να αποτίουν φόρο τιμής.

Η Lizzo, στιχουργός και ερμηνεύτρια της μουσικής R&B, αφιέρωσε την ερμηνεία της στον Bryant: «H αποψινή βραδιά είναι του Kobe», είπε η καλλιτέχνιδα.

Iδιαίτερο ήταν και το αφιέρωμα της Alicia Keys και των Boyz II Men:

Για τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θρύλο των Λέικερς, «οι περισσότεροι θα θυμούνται τον Κόμπι ως τον μεγαλειώδη αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά» μπασκετμπολιστών, «όμως εγώ θα τον θυμάμαι ως έναν άνθρωπο που ήταν πολλά περισσότερα από απλώς και μόνο ένας αθλητής»

Άλλος ένας θρύλος των Λέικερς, ο Έργουιν «Μάτζικ» Τζόνσον, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «έκλαιγε» για ώρες μετά τον θάνατο αυτού που ο ίδιος θεωρεί τον «σπουδαιότερο» παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες.

Ο θάνατος του Bryant όμως επηρέασε και ανθρώπους από άλλα αθλήματα, όπως το τένις, όπου ο Ελληνοαυστραλός Nick Kyrgios εμφανίστηκε στο Αυστραλιανό Open για να αγωνιστεί φορώντας τη χαρακτηριστική φανέλα των Lakers.