“Λευκός καπνός” για το Megxit: Η Meghan και ο Harry εγκαταλείπουν και επίσημα τα βασιλικά τους καθήκοντα
Κόσμος

“Λευκός καπνός” για το Megxit: Η Meghan και ο Harry εγκαταλείπουν και επίσημα τα βασιλικά τους καθήκοντα

“Λευκός καπνός” για το Megxit: Η Meghan και ο Harry εγκαταλείπουν και επίσημα τα βασιλικά τους καθήκοντα

Η ανακοίνωση της Βασίλισσας και όλα τα προνόμια που χάνουν

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex εγκαταλείπουν τελείως τη βασιλική ζωή μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με τη Βασίλισσα.

Η ανακοίνωση από το Παλάτι επισφράγισε το περιβόητο Megxit ενώ δόθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζουν από δω και στο εξής.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι δεν θα φέρει πλέον τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητος, θα επιστρέψει τα 2,4 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση του σπιτιού τους, του Frogmore Cottage, στο δημόσιο, απαλλάσσεται από κάθε βασιλική υποχρέωση και όλα αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή από την άνοιξη του 2020.

Πλέον το ζευγάρι θα κυκλοφορεί ως Harry, Δούκα του Sussex και Meghan, Δούκισσα του Sussex.

Η συμφωνία έκλεισε απόψε με τη Βασίλισσα Ελισάβετ να βγάζει ανακοίνωση την οποία ανάρτησαν και οι Sussexes στον λογαριασμό τους.

Η Βρετανή μονάρχης αναφέρει:

“Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων και τις πρόσφατες συνομιλίες, χαίρομαι που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητική και υποστηρικτική διέξοδο για τον εγγονό μου και την οικογένειά του. O Harry, η Meghan και ο Archie θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου.

Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που βίωσαν ως αποτέλεσμα της έντονης παρακολούθησής τους τα τελευταία δύο χρόνια και τους υποστηρίζω στην επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την αφοσιωμένη τους εργασία ανά την χώρα, την Κοινοπολιτεία και ακόμα παραπέρα και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για το πώς η Meghan έγινε τόσο γρήγορα μία από την οικογένεια.

Είναι κοινή ελπίδα της οικογενείας μου ότι η σημερινή συμφωνία θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ειρηνική νέα ζωή”.

https://www.instagram.com/p/B7eJp7tJcXU/

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση από το Παλάτι δίνονται περισσότερες διευκρινήσεις για το Megxit:

“Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex είναι ευγνώμονες στην Αυτού Μεγαλειότητα και την Βασιλική Οικογένεια για την υποστήριξή τους καθώς ξεκινούν το νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Όπως συμφωνήθηκε σε αυτόν τον νέο διακανονισμό, αντιλαμβάνονται ότι ζητείται να πάρουν αποστάσεις από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων και των επίσημων στρατιωτικών καθηκόντων.

Δεν θα δέχονται πλέον δημόσια χρηματοδότηση για βασιλικά καθήκοντα.

Με τις ευλογίες της Βασίλισσας, οι Sussexes θα συνεχίσουν να είναι ιδιώτες χορηγοί και πάτρονες.

Δεν θα μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τη Βασίλισσα, παρόλα αυτά οι Sussexes κατέστησαν σαφές ότι σε ό,τι κάνουν θα συνεχίζουν να πρεσβεύουν τις αξίες της Αυτού Μεγαλειότητος.

Οι Sussexes δεν θα χρησιμοποιούν τους τίτλους της Αυτού Υψηλότητας καθώς δεν θα εργάζονται πλέον ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν τη χορηγία για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει η επίσημη κατοικία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Παλάτι δεν κάνει κανένα σχόλιο για τις λεπτομέρειες που αφορούν τις διευθετήσεις για την προσωπική τους ασφάλεια. 

Υπάρχουν παγιωμένες και ανεξάρτητες διαδικασίες που καθορίζουν τις ανάγκες για ασφάλεια που χρηματοδοτείται από το δημόσιο.

Το νέο αυτό μοντέλο θα ισχύσει την Άνοιξη του 2020″.