Meghan Markle – Πρίγκιπας Harry: Οριστική η ρήξη με τη βασιλική οικογένεια – Χάνουν όλους τους τίτλους τους
Κόσμος

Meghan Markle – Πρίγκιπας Harry: Οριστική η ρήξη με τη βασιλική οικογένεια – Χάνουν όλους τους τίτλους τους

Meghan Markle – Πρίγκιπας Harry: Οριστική η ρήξη με τη βασιλική οικογένεια – Χάνουν όλους τους τίτλους τους

Η κίνησή τους να προχωρήσουν σε συνέντευξη έφερε βασιλικές αποφάσεις

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle δεν θα έχουν πλέον επίσημους τίτλους που σχετίζονται με στρατιωτικά αξιώματα ή  το πατρονάρισμα οργανισμών στη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτή την απόφαση επικύρωσε και επίσημα η Βασίλισσα Ελισάβετ και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ με επίσημη ανακοίνωση, με την επιβεβαίωση ότι αποσύρονται οριστικά από τα καθήκοντα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου του ενός έτους και αφού το ζευγάρι αποφάσισε ότι δεν θα ανακαλέσει την απόφασή του, ο Δούκας του Σάσεξ χάνει τα πολύ προσφιλή του στρατιωτικά αξιώματα, ενώ η σύζυγός του χάνει τις φιλανθρωπικές της αναθέσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτά πλέον επιστρέφουν στην Ελισάβετ οι οποία θα τα διαμοιράσει στα άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

«Παρόλο που είμαστε όλοι λυπημένοι με την απόφασή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραμένουν πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτό που δεν χάνει όμως το πριγκιπικό ζεύγος είναι τον δουκικό τίτλο αλλά και αυτόν της «Αυτού Υψηλότητας».

Από την πλευρά του, το ζεύγος μέσω του εκπροσώπου του, ανέφερε ότι παραμένει αφοσιωμένο στα καθήκοντά του και στην υπηρεσία τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και παγκόσμια αλλά και ότι έχουν προσφέρει αδιάλειπτη υποστήριξη στους οργανισμούς που εκπροσωπούσαν μέχρι σήμερα πέρα από τον επίσημο ρόλο τους.

«Μπορούμε όλοι να ζήσουμε μια ζωή προσφέροντας έργο. Το έργο είναι οικουμενικό» αναφέρουν.

Οι εξελίξεις αυτές προχώρησαν μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση ότι η Meghan θα δώσει συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CBS  και την Oprah Winfrey κάτι που παραδοσιακά τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας δεν επιτρέπεται να κάνουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βασίλισσας.

Έτσι εκείνη τους αποδέσμευσε και επίσημα ώστε πλέον αναπόσπαστοι να επιδοθούν στην αναζήτηση των τρόπων που θα μπουν αναρίθμητα κέρδη στο ταμείο τους, είτε με συνεργασίες που έχουν ήδη εξασφαλίσει -όπως με το  Netflix- είτε με άλλες που ετοιμάζονται να τους προταθούν.