Met Gala: Οι 4 εμφανίσεις της Lady Gaga και οι εκκεντρικές επιλογές των stars
Κόσμος

Met Gala: Οι 4 εμφανίσεις της Lady Gaga και οι εκκεντρικές επιλογές των stars

Met Gala: Οι 4 εμφανίσεις της Lady Gaga και οι εκκεντρικές επιλογές των stars

Το Met Gala, η σπουδαιότερη ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση στο ημερολόγιο της μόδας, τράβηξε για άλλη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας!

Το πιο διασκεδαστικό θέμα που δόθηκε ποτέ

Το κόκκινο χαλί του Met Gala 2019 γέμισε διασημότητες που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το φετινό θέμα.

Μελέτησαν επί μήνες το δοκίμιο του 1964 της Susan Sontag, “Notes on Camp” (Σημειώσεις για το camp) στο οποίο περιγράφει την camp αισθητική “αγάπη στο αφύσικο: τεχνητό και υπερβολικό… στυλ σε βάρος του περιεχομένου”.

Έτσι, το φετινό θέμα του γκαλά, η camp αισθητική, συνδέεται με την ειρωνεία, το χιούμορ, την παρωδία, το επίπλαστο, τη θεατρικότητα, την υπερβολή και, κυρίως, τη διασκέδαση.

Και φαίνεται πως το φετινό ήταν το πιο διασκεδαστικό Met Gala, καθώς τον κατάλογο των προσκεκλημένων με τις εκκεντρικές εμφανίσεις διέκρινε η διαφορετικότητα.

Η οικοδέσποινα και η grande εμφάνιση της Lady Gaga

Σε ρόλο οικοδέσποινας όπως κάθε χρόνο ήταν η αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour, με τη βοήθεια φέτος τριών προσωπικοτήτων που ωθούν τα όρια της μόδας, την τραγουδίστρια και ηθοποιό, Lady Gaga, τον τραγουδιστή Harry Styles, την αθλήτρια του τένις, Serena Williams και τον Alessandro Michele, διευθυντή δημιουργικού του οίκου Gucci.

Η Wintour εμφανίστηκε με ροζ Chanel τουαλέτα υψηλής ραπτικής και ροζ κάπα από φτερά.

H Anna Wintour – Zuma Press

Η Lady Gaga παρουσίασε τέσσερις θεατρικές πράξεις στο κόκκινο χαλί.

Έφτασε με ένα τεραστίων διαστάσεων, ζεστό ροζ Brandon Maxwell φόρεμα συνοδευόμενη από ένα προσωπικό από τουλάχιστον έξι άνδρες και γυναίκες που κρατούσαν ομπρέλες.

Οι βοηθοί της αφαίρεσαν το φόρεμά της για να αποκαλύψουν μία μαύρη τουαλέτα.

Και έπειτα ένα άλλο στενό ροζ φόρεμα!

Ακολούθησε μία τέταρτη αποκάλυψη όπου η Gaga έμεινε με τα εσώρουχά της.

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Billy Porter ξεπέρασε τον εαυτό του, δηλαδή την προηγούμενη εμφάνισή του στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στο Met Gala.

Έφτασε σαν βασιλιάς στο κόκκινο χαλί, πάνω στον θρόνο του Φαραώ που μετέφεραν έξι γεροδεμένοι άνδρες. Στη συνέχεια άνοιξε τεράστια χρυσά φτερά σαν φοίνικας.

Zuma Press

Η Katy Perry εμφανίστηκε “φωτισμένη” ως πολυέλαιος με πολυτελές φόρεμα Moschino.

H Cardi B εμφανίστηκε με κόκκινη τουαλέτα Thom Browne με ίσως τη μεγαλύτερη ουρά που διέσχισε ποτέ το κόκκινο χαλί του γκαλά.

Χρειάστηκαν 30.000 φτερά για αυτήν και 35 άνθρωποι που δούλεψαν πάνω από 2.000 ώρες για τη φτιάξουν!

Εκκεντρικές φυσικά και οι εμφανίσεις των Kardashians – Jenners που εμφανίστηκαν μετά των συντρόφων τους.

Corey Gamble, Kris Jenner, Kanye West, Kim Kardashian West, Kendall Jenner, Kylie Jenner και Travis Scott στο Met Gala

Ειδικά η Kim, επέλεξε να περπατήσει στο κόκκινο χαλί με βρεγμένο διάφανο look με ένα φόρεμα έως το γόνατο σε ουδέτερη απόχρωση και βαθύ ντεκολτέ.

Το φόρεμα, η πρώτη δημιουργία του Thierry Mugler τα τελευταία 20 χρόνια ήταν εμπνευσμένο από μια ταινία της Raquel Welch σύμφωνα με ένα tweet της Kardashian.

Η δημιουργία από λατέξ γκρι-μπεζ και ιριδίζουσες χάντρες, δημιουργούσε την ψευδαίσθηση ότι μόλις βγήκε από τον ωκεανό.

Aπό τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν ήταν και του τραγουδιστή Jared Leto, ο οποίος κρατούσε το πιο ακριβό αξεσουάρ, ομοίωμα του κεφαλιού του, μία τάση που πρωτοπαρουσιάστηκε σε επίδειξη του οίκου Gucci.

Ξεχώρισαν επίσης η Celine Dion ως Vegas showgirl σε τουαλέτα Oscar de la Renta.

Λαμπερή με τα Harry Winston πανάκριβα κοσμήματά της και το Versace φόρεμα η Jennifer Lopez.

Μια ροζ τουαλέτα γεμάτη φτερά επέλεξε η “μαύρη γαζέλα” Naomi Cambell του Pier Paolo Piccioli για τον οίκο Valentino Haute Couture.

Τι είναι το Met Gala;

Το σημαντικό αυτό event διοργανώνεται για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET).

Το κοσμικό γεγονός ήταν έμπνευση της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων και ειδικής στη μόδα Έλενορ Λάμπερτ, το 1948 για να ενθαρρύνει τις δωρεές από την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης.

Στη σύγχρονη εκδοχή του γκαλά τα πιο γνωστά πρόσωπα από τη σφαίρα της μόδας, του κινηματογράφου, της μουσικής και της τέχνης συναντώνται για να συγκεντρώσουν χρήματα για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του (MET) και να γιορτάσουν τα εγκαίνια της νέας έκθεσής του.

Δείτε και το ρεπορτάζ του “Πρωινού” για το event:

Φωτογραφίες: Abaca Press