Michelle Obama εναντίον Donald Trump: «Είναι ένας ρατσιστής που διασπείρει τον φόβο»
Κόσμος

Michelle Obama εναντίον Donald Trump: «Είναι ένας ρατσιστής που διασπείρει τον φόβο»

Michelle Obama εναντίον Donald Trump: «Είναι ένας ρατσιστής που διασπείρει τον φόβο»

Το μήνυμά της λίγο πριν από τις εκλογές

Ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η Michelle Obama θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στους πολίτες χαρακτηρίζοντας τον Trump «ρατσιστή, που διασπείρει τον φόβο και τη σύγχυση στην ψυχή των Αμερικανών».

«Αυτό που ο πρόεδρος κάνει είναι ξεκάθαρα λάθος, είναι ηθικά λάθος και ναι, είναι ρατσιστικό», δηλώνει η Michelle Obama αναφερόμενη στο κύμα διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας, το οποίο εξομοίωσε ο Trump με «εσωτερική τρομοκρατία».

Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος του George Floyd, είχαν οδηγήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ταραχές και είχαν καταλήξει σε τραγωδία, μετά την παρέμβαση ακροδεξιών.

Όμως, «μονάχα ένα μικρό μέρος των διαδηλώσεων γνώρισε βιαιότητες», διαβεβαίωσε η Obama, σε ένα βιντεομήνυμα, όπου προέτρεπε τους πολίτες να κινητοποιηθούν υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου Joe Biden, ενός ηγέτη που έχει «την καρδιά, την εμπειρία και την ιδιοσυγκρασία που είναι απαραίτητες για να μας οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες».

Μπροστά στα «ψέματα» του Trump και τις «τρελές θεωρίες συνωμοσίας που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά», «ακόμα και οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν», τονίζει η Obama.

«Και το μοναδικό πράγμα στο οποίο αυτός ο πρόεδρος είναι πραγματικά καλός, είναι να χρησιμοποιεί τον φόβο και τη σύγχυση και να διασπείρει ψέματα για να κερδίσει. Ο ρατσισμός, ο φόβος, ο διχασμός. Πρόκειται για ισχυρά όπλα και μπορούν να καταστρέψουν ένα έθνος, εάν δεν τους επιτεθούμε κατά μέτωπο», λέει η σύζυγος του πρώτου μαύρου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ απευθυνόμενη στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ