Michelle Obama: Η συνέντευξη στην Oprah και το “κατηγορώ” στον Trump
Κόσμος

Michelle Obama: Η συνέντευξη στην Oprah και το “κατηγορώ” στον Trump

Michelle Obama: Η συνέντευξη στην Oprah και το “κατηγορώ” στον Trump

Με μια tell-all συνέντευξη στην Oprah Winfrey (που τυγχάνει προσωπική φίλη του ζεύγους Obama) και στο περιοδικό ELLE, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama αποκαλύπτει κρυφές πτυχές του εαυτού της, του γάμου της και της ζωής της ως σύζυγος προέδρου. Η κυρία Obama βρίσκεται σε διαδικασία προώθησης του βιβλίου της Becoming, μια βιογραφία με πολλές αποκαλύψεις για τη ζωή της, στα πλαίσια της οποίας έγινε και η συνέντευξη. “Ο Barack και εγώ είμαστε πρότυπα”. Αυτή ήταν η πρώτη φράση της κυρίας Obama για να δικαιολογήσει γιατί έγραψε ένα τόσο αποκαλυπτικό για την προσωπική της ζωή, βιβλίο.

Η Michelle Obama φωτογραφίζεται για το αμερικανικό ELLE - Photo: ELLE

Η Michelle Obama φωτογραφίζεται για το αμερικανικό ELLE – Photo: ELLE

Η κυρία Obama αποκάλυψε ότι οι γονείς της στερήθηκαν τα πάντα προκειμένου εκείνη να φοιτήσει στο Harvard και να γίνει διακεκριμένη δικηγόρος. Εκείνη όμως ανακάλυψε ότι μισούσε τη δικηγορία διότι όπως αναφέρει “ήθελα να έχω ζωή. Ήθελα να νιώθω ολοκληρωμένη”. Και τότε γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Barack Obama. Ο γάμος τους όμως δεν ήταν ανέφελος. Όπως αποκαλύπτει, πολλές φορές γινόταν έξαλλη, διότι ο Barack αργούσε να γυρίσει σπίτι για να βάλει τα παιδιά του για ύπνο, λόγω της πολιτικής του καριέρας.

Σε αυτό το σημείο καμπής, η κυρία Obama κατέφυγε σε σύμβουλο γάμου ώστε να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Όπως εξηγεί, το γεγονός ότι ο πατέρας του Obama είχε εξαφανιστεί από τη ζωή του και τον μεγάλωσαν οι παππούδες του στην Ινδονησία, έπαιζε μεγάλο ρόλο στο πώς φερόταν ο ίδιος σαν πατέρας. Παρόλα αυτά η Michelle τον αποκαλεί “a solid guy” (σταθερός τύπος). “Ο γάμος είναι σκληρό πράγμα!” αποκαλύπτει η κυρία Obama η οποία εξηγεί ότι ένιωθε συνεχώς ευάλωτη από την απουσία του συζύγου της.

Γιατί κατηγορεί τον Donald Trump;

Στο βιβλίο της, η πρώην Πρώτη κυρία κατηγορεί τον νυν Αμερικανό πρόεδρο ότι έθεσε την οικογένειά της σε κίνδυνο αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Barack δεν είναι Αμερικανός. ” Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ για αυτό”, γράφει. “Ήταν ανεύθυνο εκ μέρους του, έβαλε την οικογένειά μου σε κίνδυνο και ήταν ψέμα. Και το ήξερε ότι δεν ήταν αλήθεια”, είπε στη συνέντευξή της για να δικαιολογήσει αυτό που έγραψε στο βιβλίο της.

Μάλιστα διηγείται ένα περιστατικό όπου κάποιος παραβίασε την ασφάλεια του Λευκού Οίκου και πυροβόλησε εναντίον τους, κάτι που την έχει στιγματίσει, διότι το σημείο που έπεσε ο πυροβολισμός είναι το μόνο εξωτερικό σημείο όπου η προεδρική οικογένεια επιτρεπόταν να κάθεται έξω. Η κυρία Obama εξήγησε επίσης, ότι στο Λευκό Οίκο δεν τους επιτρεπόταν να ανοίγουν παράθυρα. Μια φορά το έκαναν οι κόρες της, Malia και Sasha και αμέσως δέχτηκε τηλεφώνημα από την ασφάλεια να κλείσουν το παράθυρο.

https://www.instagram.com/p/BqE_a3Ugg-w/?utm_source=ig_web_copy_link

Η καθημερινότητα στο Λευκό Οίκο

Η κυρία Obama αποκάλυψε πώς είναι η ζωή μιας Πρώτης Κυρίας και πώς μετά το τέλος της προεδρίας. “Ως Πρώτη Κυρία δεν είσαι ποτέ μόνη. Υπάρχει πάντα κόσμος στο σπίτι, πολλοί άνδρες της φρουράς. Ο Λευκός Οίκος είναι ένα σπίτι γεμάτο άνδρες των ειδικών δυνάμεων και δεν μπορείς να ανοίξεις τα παράθυρά σου ή να περπατήσεις έξω χωρίς να δημιουργηθεί φασαρία” αναφέρει.

Αντίθετα η ζωή ως κοινή θνητή είναι τελείως διαφορετική. “Είναι η πρώτη φορά εδώ και οχτώ χρόνια που έχω κανονική πόρτα και κανονικό κουδούνι”, λέει. “Τώρα πια κάνω απλά πράγματα. Ανοίγω τα ντουλάπια της κουζίνας μου και φτιάχνω τοστ, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις στο Λευκό Οίκο, διότι υπάρχει πάντα κάποιος εκεί να σε ρωτήσει τι θέλεις και τι χρειάζεσαι. Μετά παίρνω το τοστ μου και πηγαίνω στην αυλή μου”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/BqFPegOg8Ho/?utm_source=ig_web_copy_link