Μονακό: Θετικός στον κορονοϊό ο Πρίγκιπας Αλβέρτος
Κόσμος

Μονακό: Θετικός στον κορονοϊό ο Πρίγκιπας Αλβέρτος

Μονακό: Θετικός στον κορονοϊό ο Πρίγκιπας Αλβέρτος

H ανακοίνωση του παλατιού

Καθώς ο Covid-19 εξαπλώνεται, όλο και περισσότερα κρούσματα του ιού κάνουν την εμφάνισή τους. Και μπορεί οι γαλαζοαίματοι βάσει πρωτοκόλλου να αποφεύγουν τη στενή επαφή με τον κόσμο, ωστόσο ήδη το πρώτο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του στα ανάκτορα του Μονακό.

To παλάτι ανακοίνωσε πως ο 62χρονος πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό είναι θετικός στον κορονοϊό αλλά ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών του και η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Μάλιστα ο Πρίγκιπας, όπως αναφέρεται, συνεχίζει να εργάζεται από τα ιδιαίτερα διαμερίσματά του ενώ ζητά από τον πληθυσμό του κρατιδίου να σεβαστεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί και να περιορίσουν τις συναναστροφές στο ελάχιστο.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τρεις ημέρες αφότου ο υπουργός Επικρατείας Σερζ Τελ, μια θέση που ισοδυναμεί με εκείνη του πρωθυπουργού του κρατιδίου, ανακοίνωσε ότι έχει νοσήσει από τον νέο κορονοϊό.

https://www.facebook.com/palaismonaco/posts/3255724314440085

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους μονάρχες στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Είναι παντρεμένος με τη Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια κολύμβησης, Πριγκίπισσα Charlene, έχει δύο δίδυμα παιδιά, και γονείς του είναι ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι.