Morgan Freeman: Κατηγορήθηκε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με την εγγονή του
Κόσμος

Morgan Freeman: Κατηγορήθηκε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με την εγγονή του

Morgan Freeman: Κατηγορήθηκε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με την εγγονή του

Την καταδίκη του άνδρα που μαχαίρωσε και σκότωσε τη θετή εγγονή του Morgan Freeman, αποφάσισε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη. Ο 33χρονος Lamar Davenport κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για ανθρωποκτονία σε βάρος της 30χρονης E’Dean Hines και του επιβλήθηκε ποινή 20 χρόνων στη φυλακή. Ωστόσο, από την διαδικασία ξεχώρισαν οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης, πως ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα. Οι δικηγόροι του καταδικασθέντα, ισχυρίστηκαν πως η άτυχη 30χρονη αποκάλυψε στον δράστη τα συναισθήματά της τον θετό της παππού, κάτι που τον εξόργισε και τον οδήγησε στο αποτρόπαιο έγκλημα.

“Ο Morgan Freeman την κακοποίησε και εκείνος ευθύνεται για όλα. Εκείνος το έκανε” φώναζε στο δικαστήριο η μητέρα του Davenport που οδηγήθηκε εκτός της δικαστικής αίθουσας. Ο 80χρονος Freeman αρνήθηκε όλο αυτό το διάστημα πως είχε οποιουδήποτε είδους ερωτική σχέση με τη θετή του κόρη. Η Hines υπήρξε εγγονή της πρώτης του γυναίκας Jeanette Adair Bradshaw και δεν είχε συγγένεια εξ αίματος με τον ηθοποιό.

Τη μαχαίρωσε 25 φορές

Ο 33χρονος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκος τον περασμένο Μάιο, καθώς είχε επιτεθεί στο θύμα καταφέροντάς του 25 μαχαιριές και προκαλώντας το θάνατό του. Ο Davenport υπήρξε τότε σύντροφος της Hines και κίνητρό του ήταν προφανώς η ζήλια. Το φονικό έλαβε χώρα στις 16 Αυγούστου του 2015 στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε ποινή για φόνο πρώτου βαθμού, κάτι που άλλαξε στην πορεία. Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια του φόνου βρισκόταν υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ουσιών.