Νίκος Αλιάγας: Η συγκινητική του αφιέρωση για τον θάνατο του Κριστόφ
Κόσμος

Νίκος Αλιάγας: Η συγκινητική του αφιέρωση για τον θάνατο του Κριστόφ

Νίκος Αλιάγας: Η συγκινητική του αφιέρωση για τον θάνατο του Κριστόφ

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής του Oh! Mon Amour

H γαλλική αλλά και η παγκόσμια μουσική σκηνή θρηνεί την απώλεια του Γάλλου τραγουδιστή Κριστόφ, που πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών Aline, Mots Bleus και Oh! Mon Amour, έφυγε από επιπλοκές πνευμονικής νόσου, δήλωσε η σύζυγός του Βερονίκ Μπεβιλακά, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο δημιουργός, συνθέτης και ερμηνευτής κατείχε μια μοναδική θέση στο γαλλικό τραγούδι. Ο μουσικός που δεν σταματούσε να πειραματίζεται ήταν ιδιαίτερα σεβαστός από τη νέα γενιά.

Ο Ντανιέλ Μπεβιλακά όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε νοσηλευτεί και εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις 26 Μαρτίου σε νοσοκομείο του Παρισιού για εμφύσημα (πνευμονική νόσος), πριν μεταφερθεί στη Βρέστη, στη δυτική Γαλλία.

“Ο Κριστόφ έφυγε. Παρά την αδιάκοπη αφοσίωση των γιατρών και των νοσηλευτών, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν”, έγραψαν η σύζυγός του και η κόρη του Λουσί σε ανακοίνωση.

Η σύζυγός του δεν ανέφερε ποτέ την νόσο Covid-19 στις ανακοινώσεις της και, όταν ρωτήθηκε τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο πρόβλημα του “εμφυσήματος”.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε γράψει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Κριστόφ ότι ο μουσικός είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, κάτι που ο ατζέντης του τραγουδιστή δεν είχε επιβεβαιώσει.

Oι αναρτήσεις του Jean-Michel Jarre

Η ανακοίνωση της νοσηλείας του και στη συνέχεια η μεταφορά του στη Βρέστη είχε προκαλέσει συγκίνηση στον κόσμο του θεάματος, με καλλιτέχνες και προσωπικότητες να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ο Γάλλος συνθέτης Ζαν-Μισέλ Ζαρ, ο οποίος είχε συνεργαστεί στενά σε δύο από τα σημαντικότερα άλμπουμ του Κριστόφ – και στα ομώνυμα εμβληματικά τραγούδια τους – “Les Paradis Perdus”, 1973 και “Les Mots bleus”, 1974.

“Κριστόφ μου, σήμερα περισσότερο από ποτέ σου λέω μπλε λέξεις (mots bleu)” ;έγραψε ο συνθέτης όταν έγινε γνωστή η είδηση νοσηλείας του φίλου του.

https://www.instagram.com/p/B-zOtANK0CA/?utm_source=ig_web_copy_link

“Κριστόφ έφυγες απόψε… Και απόψε οι παράδεισοι χάθηκαν…” έγραψε μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.

https://www.instagram.com/p/B_D1ht7qHns/?utm_source=ig_web_copy_link

Η ασπρόμαυρη αφιέρωση του Νίκου Αλιάγα

Ιδιαίτερη ήταν και η ανάρτηση του Νίκου Αλιάγα. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, που ασχολείται εδώ και μερικά χρόνια με τη φωτογραφία, ανέβασε μία ασπρόμαυρη που είχε τραβήξει από τη συνάντησή του με τον Κριστόφ το 2013, στην οποία διακρίνονται τα χέρια του στο πιάνο.

“Τα χέρια σου στο πιάνο να παίζουν το Les mots bleus… Ένα σούρουπο του Μαρτίου το 2013… Ξαναφτιάχνοντας τον κόσμο, αυτό το βράδυ είναι άδειος χωρίς εσένα. Ειρήνη στην ψυχή σου”, έγραψε.

https://www.facebook.com/Nikosnow/posts/2896064827141252:0