Ο Paul McCartney εξηγεί πως κατέθεσε μήνυση κατά των Beatles για να τους σώσει
Κόσμος

Ο Paul McCartney εξηγεί πως κατέθεσε μήνυση κατά των Beatles για να τους σώσει

Ο Paul McCartney εξηγεί πως κατέθεσε μήνυση κατά των Beatles για να τους σώσει

Όσα αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό GQ, ο Paul McCartney μίλησε για τη διάλυση των Beatles το 1980 αλλά και για τον λόγο της αγωγής που κατέθεσε κατά της μπάντας.

«Υποθέτω ότι όταν διαλύθηκαν οι Beatles πιθανά να υπήρχε κάποια παρανόηση ότι κατά κάποιον τρόπο όλοι μισιόμασταν. Αυτό που συνειδητοποιώ τώρα είναι πως, λόγω του ότι ήταν μια οικογένεια, επειδή ήταν μια παλιοπαρέα, οι οικογένειες καυγαδίζουν.

Και στις οικογένειες υπάρχουν διαφωνίες. Και κάποιοι θέλουν να κάνουν αυτό και κάποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν το άλλο», δήλωσε ο McCartney.

Τα μέλη των Beatles ήθελαν εκείνη την περίοδο τον Allan Klein για μάνατζερ, ο Paul McCartney όμως θεωρούσε ότι ήταν ακατάλληλος.

«Ο μόνος δρόμος που είχα για να σώσω τους Beatles και την Apple (σ.σ. την Apple Records, τη δισκογραφική εταιρεία της μπάντας) -και για να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον “Get Back”, που μας επέτρεπε να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ “Anthology” και όλα εκείνα τα σπουδαία remaster όλων των σπουδαίων άλμπουμ των Beatles- ήταν να καταθέσω αγωγή κατά του συγκροτήματος.

Αν δεν το είχα κάνει, τα πάντα θα ανήκαν στον Klein. Ο μόνος τρόπος για να μας βγάλω από αυτό ήταν να κάνω ό,τι έκανα. Είπα, “ωραία, θα καταθέσω αγωγή κατά του Allan Klein” και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να το κάνω μιας και ο Klein δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος. “Πρέπει να καταθέσεις αγωγή κατά των Beatles” ήταν η συμβουλή που μου δόθηκε» είπε.

Αφηγήθηκε πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση αλλά «δεν υπήρχε περίπτωση να δουλεύω σ’ όλη μου τη ζωή τόσο σκληρά και να δω τα πάντα να γίνονται καπνός. Ήξερα επίσης ότι αν κατάφερνα να το σώσω θα το έσωζα και για αυτούς (τους υπόλοιπους Beatles)».