Όλα για τον έρωτα: Η Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας έχασε τον τίτλο της επειδή παντρεύτηκε έναν «κοινό θνητό»
Κόσμος

Όλα για τον έρωτα: Η Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας έχασε τον τίτλο της επειδή παντρεύτηκε έναν «κοινό θνητό»

Όλα για τον έρωτα: Η Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας έχασε τον τίτλο της επειδή παντρεύτηκε έναν «κοινό θνητό»

Ένα ρομάντζο βγαλμένο από ταινία

Διατεθειμένη να πληρώσει κάθε τίμημα για τον έρωτά της είναι η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Μάκο, η παντρεύτηκε σήμερα τον αγαπημένο τη, Κέι.

Η 30χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και κόρη του πρίγκιπα Φουμιχίτο είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας με την απόφασή της να παντρευτεί έναν κοινό θνητό αλλά αυτό δεν τη πτόησε κι ύστερα από πολλά χρόνια έντονης κριτικής για τον αρραβώνα της έκανε επιτέλους το όνειρό της πραγματικότητα.

Ωστόσο, αυτόματα έχασε τον τίτλο της καθώς οι γυναίκες μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν τα αξιώματά τους όταν παντρεύονται άνδρες απλούς πολίτες, κάτι που δεν συμβαίνει και με τους άνδρες.

Η Μάκο αρνήθηκε να λάβει και την «αποζημίωση» ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων που συνήθως λαμβάνουν οι γυναίκες που αποχωρούν από αυτή θέλοντας να αποφύγει περαιτέρω σχόλια.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν, όταν ήταν φοιτητές στο International Christian University του Τόκιο και στη συνέχεια ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Σεπτέμβριο του 2017 .

Ενώ ετοιμάζονταν να παντρευτούν τον επόμενο χρόνο ένα σκάνδαλο που έφεραν στο φως τα σκανθαλοθηρικά μέσα πάγωσαν τις διαδικασίες. Συγκεκριμένα ότι ο Κέι και η μητέρα του χρωστούσαν 35.000€ στον πρώην αρραβωνιαστικό της, ένα θέμα που πήρε μεγάλες εκτάσεις και προκάλεσε τη ματαίωση του γάμου.

Ο Κέι έφυγε μετά στην Αμερική για τις σπουδές του στη Νομική και μόλις έναν μήνα πριν γύρισε και πάλι στην πατρίδα του.

Από τον σάλο που προκλήθηκε τότε η 30χρονη σήμερα Πριγκίπισσα υπέστη μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD).

Παρόμοια περίπτωση με αυτή της θείας της, αυτοκράτειρας Μασάκο, η οποία ταλαιπωρείται με ψυχικές διαταραχές έχοντας πιεστεί πολύ από την οικογένεια για να κάνει ένα αγόρι διάδοχο, το οποίο όμως δεν έχει έρθει ακόμα. Το μοναδικό παιδί του αυτοκρατορικού ζεύγους είναι η πριγκίπισσα Αΐκο.