Pamela Anderson: To μήνυμά της για το κίνημα των κίτρινων γιλέκων
Κόσμος

Pamela Anderson: To μήνυμά της για το κίνημα των κίτρινων γιλέκων

Pamela Anderson: To μήνυμά της για το κίνημα των κίτρινων γιλέκων

Η Καναδή σταρ Pamela Anderson καταφέρθηκε σήμερα, εναντίον της «θεσμικής βίας των ελίτ» στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο, με αφορμή τα επεισόδια που αμαύρωσαν τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» το Σαββατοκύριακο.

«Αποστρέφομαι τη βία… Όμως τι είναι η βία όλων αυτών των ανθρώπων, αυτά τα πολυτελή καμένα αυτοκίνητα, σε σύγκριση με τη θεσμική βία των γαλλικών (και των παγκόσμιων) ελίτ;», έγραψε στο Twitter η πρωταγωνίστρια της σειράς Baywatch. Η Pamela Anderson ζει σήμερα στη Μασσαλία με τον ποδοσφαιριστή Adil Rami.

Η Pamela Anderson, όμως, δεν έμεινε εκεί. «Αντί να μας υπνωτίζουν αυτές οι εικόνες με τις πυρκαγιές, πρέπει να αναρωτηθούμε από πού προέρχονται αυτά… Η απάντηση είναι ότι προέρχονται από τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ελίτ των μεγάλων πόλεων και των φτωχών στις αγροτικές περιοχές, μεταξύ των πολιτικών που εκπροσωπούνται από τον Macron και το 99% που βαρέθηκαν τις ανισότητες, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε όλον τον κόσμο», έγραψε προκαλώντας πολλά retweets και σχόλια από τους fans της σε όλο τον κόσμο.

Η Pamela Anderson, μετά την πολιτική θέση που πήρε, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Το πραγματικό ερώτημα είναι να μάθουμε αν η ανυπακοή μπορεί να είναι εποικοδομητική και αν οι προοδευτικοί στη Γαλλία και στον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια ώστε αντί για βία, να βλέπουμε εικόνες από την οικοδόμηση ισότιμων κοινωνιών».

Η Pamela Anderson αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για τα δικαιώματα των ζώων, ενώ το τελευταίο διάστημα αναρτά συχνά μηνύματα στο Twitter εκφράζοντας την υποστήριξή της στους μετανάστες και όσους αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες λόγω της κλιματικής αλλαγής. Άλλωστε, στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Jean-Luc Melenchon, πιστεύοντας μεταξύ άλλων ότι προωθεί με πιο σωστό τρόπο τα δικαιώματα των ζώων.

Πηγή: ΑΠΕ