Πασίγνωστο μοντέλο ομολογεί: «Ζούσα με 3 ώρες ύπνο και έναν καφέ»
Κόσμος

Πασίγνωστο μοντέλο ομολογεί: «Ζούσα με 3 ώρες ύπνο και έναν καφέ»

Πασίγνωστο μοντέλο ομολογεί: «Ζούσα με 3 ώρες ύπνο και έναν καφέ»

Το «χρυσό» supermodel των 90΄s και η μάχη με την αψεγάδιαστη εικόνα

Υπήρξε ένα από τα πιο λαμπερά και ακριβοπληρωμένα supermodels στην υφήλιο με ηχηρή παρουσία και συνεργασίες με τους πιο σπουδαίους οίκους μόδας.

Η Elle MacPherson μιλώντας στο περιοδικό RED έδωσε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη για τα ένδοξα χρόνια του μόντελινγκ και το προσωπικό κόστος που πλήρωσε για να σταθεί στην τεράστια βιομηχανία της ομορφιάς.

Όπως αφηγείται για να διατηρείται αψεγάδιαστη ακολουθούσε συνεχώς εξαντλητικές δίαιτες και σε συνδυασμό με τις ελάχιστες ώρες ύπνου η υγεία της δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα που μόνο τώρα στα 56 της κατάφερε να συνειδητοποιήσει τις ακριβείς εκτάσεις του.

“Τα γονίδια σε πάνε μόνο μέχρι ένα σημείο. Όταν φτάσεις τα 50 μόνο με φροντίδα τόσο του σώματος όσο και της υγείας σου μπορείς να κάνεις πραγματικότητα όσα θέλεις”.

“Δοκίμασα όλων των ειδών της γυμναστικές και τις δίαιτες αλλά τώρα πολλά πράγματα που έκανα στα 30 και στα 40 μου δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Παλιά πίστευα ότι ήμουν υγιής επειδή μπορούσα να επιβιώσω με τρεις ώρες ύπνο και καφέ. Στα μάτια του κόσμου έδειχνα υπέροχη αλλά δεν ένιωθα έτσι. Δεν ήταν ηθικό. Δεν είχα ζωτικότητα. Δεν ήμουν ο εαυτός μου, ένιωθα κατακερματισμένη”, ανέφερε.

Μπορεί ο κόσμος να την αποκαλούσε “Το Κορμί” αλλά το γνωστό μοντέλο παραδέχεται ότι υπήρχαν στιγμές που ακόμα και εκείνη είχε τις ανασφάλειές της.

“Δεν ήμουν πολύ καλή απέναντι στον εαυτό μου όταν ήμουν νεότερη ειδικά όταν έπρεπε να αποδεχτώ τη μοναδικότητά μου. Είχα αθλητικό σωματότυπο με φαρδιές πλάτες – ένα όχι και τόσο αρεστό κορμί για τη βιομηχανία τότε. Μου πήρε πολλά χρόνια πριν μπορέσω να αγκαλιάσω τη διαφορετικότητά μου και να φέρομαι καλά στον εαυτό μου. Ακόμα το δουλεύω”, υπογράμμισε.