Παιδιά με ουδέτερο φύλο: Ποιες stars επιλέγουν να τα μεγαλώσουν έτσι;
Κόσμος

Παιδιά με ουδέτερο φύλο: Ποιες stars επιλέγουν να τα μεγαλώσουν έτσι;

Παιδιά με ουδέτερο φύλο: Ποιες stars επιλέγουν να τα μεγαλώσουν έτσι;

Μία τάση ανατροφής που πολλοί διάσημοι στο εξωτερικό υποστηρίζουν τον τελευταίο καιρό είναι η ουδετερότητα του φύλου.

Αρκετοί χολιγουντιανοί γονείς επιλέγουν να μην ακολουθούν τα κοινωνικά στερεότυπα της δυαδικότητας των δύο φύλων.

Αντ’ αυτού αφήνουν τα παιδιά τους να ανακαλύψουν μόνα τους την ταυτότητά τους.

Όπως είναι φυσικό υπάρχουν και πολέμιοι αυτού του μοντέλου ανατροφής, οι οποίοι κατηγορούν τους celebrities για διαφθορά των νεαρών θαυμαστών τους, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της φήμης τους γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ποιοι διάσημοι όμως είναι αυτοί που ακολουθούν ένα πιο “ανοιχτό” μοντέλο διαπαιδαγώγησης σχετικά με το φύλο;

Megan Fox

Τρία αγόρια έχει η ηθοποιός με τον Brian Austin Green τα οποία οι παπαράτσι έχουν απαθανατίσει πολλές φορές να φορούν κοριτσίστικα ρούχα, πέρα από τα μακριά μαλλιά τους.

https://www.instagram.com/p/BppZfQ4lCuC/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο Brian έχει υπερασπιστεί την επιλογή του 4χρονου γιου του να φοράει φουστάνι και να βάφει να νύχια του.

“Ακούω ότι κάποιοι δεν συμφωνούν. Σε αυτούς λέω ότι δεν με νοιάζει. Είναι 4 και αν θέλει να τα φορέσει ας τα φορέσει. Είναι δική του η ζωή. Στα 4 θα πρέπει να διασκεδάζει. Δεν κάνει κακό σε κανέναν οπότε αν θέλει να φοράει φόρεμα, μπράβο του”.

https://www.instagram.com/p/BiZw5PFhxzu/?utm_source=ig_web_copy_link

Pink

Η τραγουδίστρια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα παιδιά της, ένα κορίτσι και ένα αγόρι μεγαλώνουν χωρίς στερεότυπα φύλου.

Σε μία συνέντευξή της στο People είχε πει: “Δεν βάζουμε ταμπέλες στο σπίτι μας. Την περασμένη εβδομάδα η Willow μου είπε ότι θα παντρευτεί μία γυναίκα από την Αφρική και της απάντησα: ‘Ωραία, θα με μάθεις να κάνω αφρικανικό φαγητό;’

https://www.instagram.com/p/BvrhONxhEni/?utm_source=ig_web_copy_link

Μάλιστα στα MTV VMA’ s η ίδια με τον σύζυγό της και την κόρη τους εμφανίστηκαν με ασορτί κοστούμια, για να υποστηρίξουν τον ελεύθερο φύλου τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Angelina Jolie

Η Angelina Jolie είναι χαρακτηριστική περίπτωση μητέρας που μεγαλώνει τα παιδιά της με ουδετερότητα φύλου και έχει δεχτεί πολλή κριτική για το γεγονός ότι η μεγάλη της κόρη Shiloh ντύνεται σαν αγόρι.

Αριστερά η Shiloh η μεγαλύτερη κόρη της Jolie και του Pitt που έχει επιλέξει να ντύνεται σαν αγόρι

Μιλώντας στο Vanity Fair το 2010 δήλωσε: “Θέλει να είναι αγόρι. Έτσι της κόψαμε τα μαλλιά και θέλει να φοράει αγορίστικα ρούχα. Δεν ξέρεις ποια είναι τα παιδιά σου μέχρι να σου δείξουν ποια είναι”. ”

Adele

H τραγουδίστρια απαθανατίστηκε με τον γιο της στη Ντίσνεϋλαντ, ντυμένο σαν πριγκίπισσα και όπως είναι φυσικό δέχτηκε ένα κύμα αντιδράσεων.

Απάντησε λέγοντας: ” Περιμένω πώς και πώς να μάθω ποιοι θα είναι οι φίλοι του, αν θα έχει κορίτσι ή αγόρι ή τι ταινίες του θα του αρέσουν. Ό,τι θέλει το παιδί μου να κάνει ή να γίνει θα το υποστηρίξω ό,τι κι αν είναι αυτό”.

https://twitter.com/spin1038/status/700314968743395328

Charlize Theron

Άλλη μία διάσημη που δέχτηκε τεράστια κριτική επειδή αφήνει τον γιο της να ντύνεται κοριτσίστικά.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή του Jimmy Kimmel, ο γιος της είναι ερωτευμένος με την πριγκίπισσα Elsa και με το Frozen και θέλει να ντύνεται όπως εκείνη.

Gwen Stefani

Και η Stefani ανήκει στην κατηγορία των διάσημων γονιών που δεν την ενοχλεί το γεγονός ότι ο μικρότερος γιος της επιλέγει να φοράει τούλινες φούστες και να βάφει τα νύχια του.

Όπως μάλιστα δήλωσε, τα παιδιά της είναι συνέχεια μαζί της και τη βλέπουν να κάνει διαρκώς μακιγιάζ, μαλλιά και νύχια επομένως “είναι φυσιολογικό για αυτά”.

https://www.instagram.com/p/BThzWpPlLLa/?utm_source=ig_web_copy_link

Tori Spelling

Μετά την κριτική που δέχτηκε ο σύζυγός της, Dean McDermott επειδή έκανε πεντικιούρ με την κόρη του, Stella, το διάσημο ζεύγος αποφάσισε να μιλήσει στα social media απευθυνόμενο στους haters αλλά και για να εξηγήσουν το γονεϊκό τους μοντέλο.

“Ο γιος μου Liam με ρώτησε αν μπορεί να φτιάξει τα νύχια του όπως ο μπαμπάς του και ενθουσιάστηκα. Θέλω να δοκιμάζει πράγματα, να σκέφτεται αντισυμβατικά.

Θέλω να είναι ελεύθερο πνεύμα. Του το επέτρεψα με ευχαρίστηση”, έγραψε.

https://www.instagram.com/p/B0NCdXeh0DW/?utm_source=ig_web_copy_link

Mila Kunis – Ashton Kutcher

Έδωσαν στην πρωτότοκη κόρη τους ένα όνομα ουδέτερο, Wyatt. Και οι δύο έχουν υιοθετήσει το είδος ανατροφής που επιτρέπει στα παιδιά τους να είναι ό,τι θέλουν. Η Kunis έχει πει ότι το γεγονός πως μεγάλωσε στα στούντιο του Χόλιγουντ της διεύρυνε τους ορίζοντες και την έκανε πιο ανοιχτό άτομο. Έτσι είναι η σειρά της να το μεταδώσει και στα παιδιά της.