Ποιοι μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame για το 2019;
Κόσμος

Ποιοι μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame για το 2019;

Ποιοι μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame για το 2019;

Τα βρετανικά συγκροτήματα των Cure και Radiohead, καθώς και η τραγουδίστρια Janet Jackson είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα μπουν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πάνθεον της ροκ εντ ρολ. Η τελετή της απονομής των διακρίσεων θα γίνει την 29η Μαρτίου 2019 στο Μπρούκλιν.

Μεταξύ των τιμηθέντων για το 2019 είναι επίσης άλλα τρία βρετανικά συγκροτήματα, οι Def Leppard, οι Roxy Music και οι Zombies, που αντιπροσωπεύουν τρία διαφορετικά στυλ, όπως και η τραγουδίστρια Steve Nicks, ήδη μέλος του Rock and Roll Hall of Fame με το συγκρότημα των Fleetwood Mac, η οποία αυτή τη φορά τιμήθηκε προσωπικά.

Να σημειωθεί ότι ένας καλλιτέχνης μπορεί να εκλεγεί στο Rock and Roll Hall of Fame έχοντας πάνω από 25 χρόνια καριέρας, μετά την ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου δίσκου του.

Το άνοιγμα στην ποπ

Εδώ και καιρό, το πάνθεον της ροκ έχει ανοιχτεί και σε άλλα είδη μουσικής. Η βράβευση της τραγουδίστριας της ποπ Janet Jackson καταδεικνύει τη βούληση του Hall of Fame να μην περιορίζεται αυστηρά στη ροκ. Εξάλλου, φιλοξενεί ήδη πολλούς ράπερ ή καλλιτέχνες φολκ μουσικής, ρέγκε, σόουλ και R&B.

H Jackson εξελέγη από ένα σώμα περισσότερων από 1000 προσώπων, μελών, ιστορικών της μουσικής και επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας.

Αν και στα πρώτα της βήματα ήταν γνωστή ως η μικρή αδελφή του βασιλιά της ποπ Μάικλ Τζάκσον, κατάφερε να γράψει τη δική της ιστορία στη μουσική από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Αυτά φαίνεται ότι συνυπολόγισε το πάνθεον και την έθεσε σε ψηφοφορία ως υποψήφια για τη διάκριση.

40 χρόνια μετά ακόμα Cure!

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους, οι Cure θα εισέλθουν επίσημα στο πάνθεον του Rock and Roll Hall of Fame.

Το συγκρότημα άφησε το στίγμα του τις δεκαετίες του 1980 και 1990 με τη μελαγχολική μουσική του κι επιτυχίες όπως “Boys Don’t Cry”, “Close To Me” ή “Friday I’m in Love”.

Παρόλο που δεν έχουν βγάλει άλμπουμ από το 2008, οι Cure συνεχίζουν να γεμίζουν τα στάδια και τις αίθουσες όπου κι αν εμφανιστούν. Για παράδειγμα, την 7η Ιουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την έναρξη της καριέρας τους, συγκέντρωσαν 65.000 ανθρώπους στο Hyde Park του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ