Placido Domingo: Οριστικά εκτός της Met Opera
Κόσμος

Placido Domingo: Οριστικά εκτός της Met Opera

Placido Domingo: Οριστικά εκτός της Met Opera

Ακύρωσε τις προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης,  ο Placido Domingo, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο 78χρονος τενόρος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε συναδέλφους του και επρόκειτο να εμφανιστεί στην όπερα “Μάκβεθ” του Βέρντι, με την εμφάνισή του αυτή να είναι η πρώτη στη Νέα Υόρκη, αφότου ξέσπασε ο σάλος.

Οι γυναίκες που στράφηκαν με καταγγελίες εναντίον του είναι τουλάχιστον είκοσι.

“Το MET και ο Domingo συμφώνησαν πως η παράσταση δεν μπορεί να ανέβει”, αναφέρει με ανακοίνωσή της η εταιρία παραγωγής της παράστασης, η οποία ακυρώνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Η Μητροπολιτική Όπερα επιβεβαιώνει επίσης ότι ο τενόρος συμφώνησε να αποσυρθεί από όλες τις μελλοντικές παραστάσεις και ότι πρέπει να παραιτηθεί.

Ο Placido δήλωσε μετά την εξέλιξη αυτή,  “έκανα το ντεμπούτο μου στην Μητροπολιτική Όπερα σε ηλικία 27 ετών και έχω τραγουδήσει σε αυτό το θαυμάσιο θέατρο για 51 συνεχόμενα, ένδοξα χρόνια. Ενώ αμφισβητώ έντονα τους πρόσφατους ισχυρισμούς που έγιναν για μένα και ανησυχώ για το κλίμα που διαμορφώνεται στο οποίο οι άνθρωποι καταδικάζονται χωρίς να τηρείται η δέουσα διαδικασία,  πιστεύω ότι η εμφάνισή μου σε αυτή την παραγωγή θα αποσπάσει την προσοχή από τη σκληρή δουλειά των συναδέλφων μου στη σκηνή”.