Πρίγκιπας Harry – Δούκισσα Meghan: Το μουσείο “Μαντάμ Τισό” χωρίζει τα ομοιώματά τους από την υπόλοιπη οικογένεια!
Κόσμος

Πρίγκιπας Harry – Δούκισσα Meghan: Το μουσείο “Μαντάμ Τισό” χωρίζει τα ομοιώματά τους από την υπόλοιπη οικογένεια!

Πρίγκιπας Harry – Δούκισσα Meghan: Το μουσείο “Μαντάμ Τισό” χωρίζει τα ομοιώματά τους από την υπόλοιπη οικογένεια!

Τι δουλειά θα κάνουν όταν εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα;

Mέσα σε όλα έγινε και αυτό! Το διάσημο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο αποφάσισε να χωρίσει τον Harry και τη Meghan από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας μετά την ανακοίνωσή τους ότι αποποιούνται τα βασιλικά τους αξιώματα.

“Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, αντιδράμε στα αναπάντεχα νέα ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex αποποιούνται τον ρόλο των ‘ανώτερων’ μελών της βασιλικής οικογένειας” εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ο γενικός διευθυντής του μουσείου Στιβ Ντέιβις.

“Αρχής γενομένης από σήμερα (Πέμπτη) τα ομοιώματα του Harry και της Meghan δεν θα εκτίθενται στον χώρο όπου βρίσκονται η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Πρίγκιπας Κάρολος και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του”, επισήμανε.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικά στοιχεία του μουσείου.

Τι δουλειά σκοπεύει να κάνει το “επαναστατημένο” ζεύγος;

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το ζευγάρι έχει σκοπό να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία, επικεντρώνοντας το έργο τους στον τομέα της ευημερίας της κοινωνίας και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Για την ακρίβεια, θα δημιουργήσουν ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα και μέσω αυτού θα προωθούν «την δύναμη του να μοιράζεσαι και το πνεύμα της ομαδικότητας κοινότητας».

Μάλιστα, μία ανάρτηση στη νέα ιστοσελίδα των Sussexes αναφέρει ότι θα δημιουργήσουν μια “φιλανθρωπική οντότητα που όχι μόνο θα συμβάλει στη συμπλήρωση αυτών των προσπαθειών αλλά και θα προωθήσει τις λύσεις που ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο”.

Το επίκεντρο θα είναι τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η ευημερία της κοινωνίας και η χειραφέτηση των γυναικών.

Τι αναφέρεται στο sussexroyal.com;

Ο ιστότοπος sussexroyal.com αναφέρει: “Η έκκληση για προστασία του περιβάλλοντός μας είναι πιο επείγουσα τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο Δούκας του Sussex πιστεύει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, συνεργαζόμενοι για την οικοδόμηση αληθινά βιώσιμων κοινοτήτων”.

Παράλληλα, σημαντικό είναι το έργο που έχει ξεκινήσει ήδη ο Harry και αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στην Αφρική και ο ίδιος είναι πρόεδρος των Αφρικανικών Πάρκων.

Έχει επίσης υποστηρίξει άλλες αφρικανικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης Rhino Botswana και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ουγκάντα.

Στο μεταξύ, ο σελίδα τους αναφέρει ακόμα ότι η Meghan «έχει βαθιά δέσμευση να προωθήσει την ισότητα των φύλων, να ενδυναμώνει τις γυναίκες και τα κορίτσια και να εργάζεται μέσα στην κοινότητα σε επίπεδο βάσης για να ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναγνωρίσουν την εγγενή τους αξία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έχει κατοχυρώσει «Sussex Royal» ως εμπορικό σήμα για περισσότερα από 100 προϊόντα, από υπηρεσίες παροχής συμβουλών μέχρι βιβλία και ρούχα.

Ορισμένα εμπορικά σήματα αφορούν την εκστρατεία και τη συγκέντρωση χρημάτων και θα μπορούσαν να αποτελέσουν πλατφόρμα για οποιαδήποτε φιλανθρωπία.