Πρίγκιπας Harry: Προσφεύγει ξανά στη δικαιοσύνη εναντίον βρετανικής εφημερίδας
Κόσμος

Πρίγκιπας Harry: Προσφεύγει ξανά στη δικαιοσύνη εναντίον βρετανικής εφημερίδας

Πρίγκιπας Harry: Προσφεύγει ξανά στη δικαιοσύνη εναντίον βρετανικής εφημερίδας

Την κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση

Ξανά στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρίγκιπας Harry κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση τον όμιλο Associated Newspapers, που εκδίδει την εφημερίδα Mail on Sunday, σε βάρος της οποίας έχει ήδη προσφύγει η σύζυγός του Meghan, όπως μεταδίδουν τα  βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Telegraph και το πρακτορείο ειδήσεων PA, η νομική ομάδα του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ κατέθεσε τον φάκελο στα τέλη Νοεμβρίου ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, σχετικά με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο από τη Mail on Sunday, την κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail.

Όπως γράφει η Telegraph, στο εν λόγω άρθρο αναφερόταν πως ο πρίγκιπας Χάρι δεν είχε πλέον επαφές με το Βασιλικό Ναυτικό (Royal Marines) από τότε που αποσύρθηκε από τη βασιλική οικογένεια τον περασμένο Απρίλιο. Ο Χάρι είχε πάντα στενές σχέσεις με τον στρατό, έχοντας υπηρετήσει 10 χρόνια και πραγματοποιήσει διάφορες αποστολές στο Αφγανιστάν.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Meghan Markle, η σύζυγος του Harry, έχει προσφύγει ήδη κατά του ομίλου Associated Newspapers, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε την προσωπική ζωή της δημοσιεύοντας αποσπάσματα από μια επιστολή προς τον πατέρα της Thomas Markle, τον Αύγουστο του 2018.

Ο Harry, έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, έχει καταγγείλει επανειλημμένως την πίεση των ΜΜΕ στο ζευγάρι, την οποία ανέδειξε ως βασική αιτία για την απόσυρσή τους από τη βασιλική οικογένεια.