Πρίγκιπας Harry: “Ταξιδεύω με ιδιωτικά jet  για την ασφάλεια της οικογένειάς μου”
Κόσμος

Πρίγκιπας Harry: “Ταξιδεύω με ιδιωτικά jet για την ασφάλεια της οικογένειάς μου”

Πρίγκιπας Harry: “Ταξιδεύω με ιδιωτικά jet  για την ασφάλεια της οικογένειάς μου”

Ήρθε η ώρα τελικά ο Δούκας του Sussex να απαντήσει σε όλη αυτή την κριτική που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα για το γεγονός ότι επέλεξε να πετάξει 4 φορές με ιδιωτικό jet.

Αναγγέλοντας την νέα του πρωτοβουλία για αειφόρα ταξίδια σε συνέδριο στην Ολλανδία, ο Δούκας εξήγησε ότι επέλεξε ιδιωτικό jet προκειμένου να είναι η οικογένειά του ασφαλής.

Ο ίδιος μετέβη στο Άμστερνταμ με εμπορική πτήση, όπως είπε σε ερώτηση που του έγινε.

“Ήρθα εδώ με εμπορική πτήση. Περνάω το 99% της ζωής μου ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με κανονικές πτήσεις. Κάποιες φορές όμως χρειάζεται να έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω διαφορετικά με μόνη προϋπόθεση τη διασφάλιση ότι η οικογένειά μου είναι ασφαλής. Είναι τόσο απλό”.

Ο Harry επίσης εξήγησε ότι “ζυγίζει” τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον και θα συνεχίσει να το κάνει ως μέρος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε.

Η πρωτοβουλία αυτή φέρει το όνομα “Travalyst” και αφορά την καλύτερη προστασία των τουριστικών προορισμών και των τοπικών κοινωνιών για τις γενιές που έρχονται.

Όπως είπε, μέχρι το 2000 ο αριθμός των ταξιδιών παγκοσμίως διπλασιάστηκε ενώ το 2030 αναμένεται να πραγματοποιηθούν 1,8 δισεκατομμύρια διεθνή ταξίδια.

Η νέα πρωτοβουλία του πρίγκιπα ανακοινώθηκε και επίσημα στον λογαριασμό του στο Instagram συνοδευόμενη με φωτογραφίες από τις επιπτώσεις των ταξιδιών.

Ο Δούκας δουλεύει πάνω σε αυτό το project τα τελευταία τρία χρόνια με τη συνεργασία ταξιδιών “γιγάντων” όπως το Booking.com, SkyScanner, CTrip και το TripAdvisor.

“Πιστεύουμε στη δύναμη και τη σημασία των ταξιδιών. Επίσης όμως έχουμε ευθύνη απέναντι στον πλανήτη και στους εαυτούς μας”, αναφέρει το ποστ του Δούκα στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B18ZPIGF8rz/?utm_source=ig_web_copy_link