Πρίγκιπας Harry: Βάζει άλλο ένα καρφί στον «σταυρό» του Παλατιού – «Η μητέρα μου πέθανε ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός»
Κόσμος

Πρίγκιπας Harry: Βάζει άλλο ένα καρφί στον «σταυρό» του Παλατιού – «Η μητέρα μου πέθανε ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός»

Πρίγκιπας Harry: Βάζει άλλο ένα καρφί στον «σταυρό» του Παλατιού – «Η μητέρα μου πέθανε ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός»

Την ίδια στιγμή έρευνα λέει ότι οι Βρετανοί δεν θέλουν τη μοναρχία

Άλλο ένα καρφί στον «σταυρό» της βασιλικής οικογένειας έβαλε ο Πρίγκιπας Harry μετά τη δημοσιοποίηση του τρέιλερ από την επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ  που κάνει με την Oprah  Winfrey, The Me you can’t see.

Μιλώντας στη Winfrey είπε για την απόφαση να φύγουν από τη Βρετανία: «Ξοδέψαμε 4 χρόνια προσπαθώντας να το κάνουμε να πετύχει. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να μείνουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αλλά η Meghan δεν άντεχε».

Όπως είπε, ο τρόπος που αισθανόταν η σύζυγός του τού θύμισε τις τελευταίες μέρες της μητέρας του.

«Η ιστορία επαναλαμβανόταν. Η μητέρα μου κυνηγήθηκε μέχρι θανάτου ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός. Και να τι έγινε. Είναι απίστευτα επώδυνο να κινδυνεύω να χάσω και άλλη γυναίκα στη ζωή μου. Είναι σαν να μεγαλώνει η λίστα. Και έχει να κάνει πάλι με τους ίδιους ανθρώπους, το ίδιο μοντέλο επιχείρησης, την ίδια βιομηχανία» είπε.

Ο Harry μίλησε για τις καταχρήσεις που έκανε με το αλκοόλ μετά τον θάνατο της μητέρας του.

«Hθελα να πιω, ήθελα να πάρω ναρκωτικά, ήθελα να κάνω πράγματα που θα με έκαναν να νιώθω λιγότερο. Αρκετές φορές καταλάβαινα ότι έπινα όχι επειδή το απολάμβανα, αλλά επειδή προσπαθούσα να συγκαλύψω κάτι. Όσον αφορά τους ανθρώπους που έχουν πληγωθεί από την ανατροφή τους, το περιβάλλον τους, όσα τους έχουν συμβεί, πράγματα στα οποία έχουν εκτεθεί ή έχουν αντικρίσει – όποια κι αν είναι η αιτία -, αν δεν μεταμορφωθούν, αν δεν επεξεργαστούν το τραύμα, τότε αυτό βγαίνει στην επιφάνεια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που δεν μπορείς να ελέγξεις».

Οι νέοι δεν θέλουν μοναρχία στη Βρετανία

Ίσως όχι τυχαία, έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Βρετανία είναι αρκετά ανησυχητική για το Παλάτι.

Σύμφωνα με έρευνα του YouGov, το 41% όσων είναι 18 με 24 ετών δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να έχει εκλεγμένο επικεφαλής της χώρας, έναντι του 31% που επιθυμούν να έχουν βασιλιά ή βασίλισσα.

Πρόκειται για μια αλλαγή στη στάση των νέων Βρετανών σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα, όταν το 46% είχε δηλώσει ότι προτιμά τη μοναρχία και μόνο το 26% επιθυμούσε την κατάργησή της.

Ωστόσο η δημοσκόπηση αυτή είχε και καλά νέα για την 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια, με το 61% του συνόλου των ερωτηθέντων να στηρίζει τη μοναρχία και λίγο λιγότερο από το 25% να επιθυμεί την κατάργησή της.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι νεότεροι Βρετανοί έχουν πιο θετική άποψη για τον Harry και τη Meghan σε σχέση με όσους είναι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν αρνητική άποψη για το ζευγάρι.

Αν και δεν υπάρχει πιθανότητα κατάργησης της μοναρχίας για όσο διάστημα βρίσκεται στον θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ, η βασιλική οικογένεια ανησυχεί για τη μείωση της δημοτικότητάς της μεταξύ των νεότερων Βρετανών.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε σε 4.870 ενήλικες, βρήκε ότι το 53% όσων είναι 25 με 49 ετών τάσσεται υπέρ της μοναρχίας, μείωση πέντε ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση του 2019, ενώ η στήριξη σε έναν εκλεγμένο αρχηγό κράτους σημείωσε αύξηση τεσσάρων μονάδων.

Μεταξύ όσων είναι 65 ετών και πάνω το 81% στηρίζει τη μοναρχία ποσοστό που δεν έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια.