Πριγκίπισσα Άννα: 6 πράγματα που δεν γνώριζες για την αδελφή του Καρόλου που έχει γενέθλια
Κόσμος

Πριγκίπισσα Άννα: 6 πράγματα που δεν γνώριζες για την αδελφή του Καρόλου που έχει γενέθλια

Πριγκίπισσα Άννα: 6 πράγματα που δεν γνώριζες για την αδελφή του Καρόλου που έχει γενέθλια

«Κλείνει» σήμερα τα 71 της χρόνια

Τα 71 της χρόνια συμπληρώνει σήμερα η Πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.

Πρόκειται για τη μοναχοκόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, τη μικρότερη αδερφή του Πρίγκιπα Καρόλου, και μεγαλύτερη του Πρίγκιπα Άντριου και του Πρίγκιπα Έντουαρντ.

Για τα γενέθλιά της ευχές ανέβηκαν στο επίσημο προφίλ του Καρόλου στα social media μαζί με μία φωτογραφία του σε νεαρή ηλικία δίπλα στην αδερφή του.

«Ευχόμαστε ευτυχισμένα γενέθλια στην πριγκίπισσα. Σε αυτή τη φωτογραφία από το 1951, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας κρατά το χέρι της μικρής του αδερφής ενώ κάθονται στον κήπο του οίκου Clarence» γράφει η λεζάντα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clarence House (@clarencehouse)

Η Πριγκίπισσα Άννα από νωρίς έστρεψε το ενδιαφέρον πάνω της. Ως το μόνο κορίτσι ανάμεσα στα αγόρια της Ελισάβετ μεγάλωσε με αυτοπεποίθηση και γρήγορα ανεξαρτητοποιήθηκε από την πεπατημένη της βασιλικής οικογένειας.

Εμείς με αφορμή τα γενέθλιά της συλλέξαμε έξι πράγματα που δεν γνωρίζετε για εκείνη και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Όσοι τη γνωρίζουν από κοντά τη χαρακτηρίζουν δυναμική και παθιασμένη. Ένα από τα πάθη της είναι και η ιππασία που την οδήγησε από πολύ νωρίς σε πλούσιο ενεργητικό συμμετοχών και διακρίσεων σε παγκόσμιες διοργανώσεις ενώ το 19764 έτρεξε με το άλογο της μαμάς της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μοντρεάλ.

2. Και όμως, έχει ποινικό μητρώο. Όλα συνέβησαν όταν το αγαπημένο της μπουλ τεριέ δάγκωσε δύο παιδιά στο Μεγάλο Πάρκο του Ουίνδσορ με αποτέλεσμα να της ασκηθεί ποινική δίωξη και πρόστιμο ύψους 690 λιρών.

3. Της αρέσει να μιλάει με… γουρούνια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε παλαιότερα η γαλαζοαίματη στο περιοδικό Country Life είχε εξομολογηθεί ότι τα γουρούνια στη φάρμα της ήταν ιδιαίτερα ομιλητικά.

4. Το 1974 παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής λίγο μετά τον γάμο της με τον Στρατηγό, Mark Philipps. Οι νεόνυμφοι βρίσκονταν εν κινήσει με όχημα που κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Buckingham, όταν ο Ian Ball σταμάτησε το αυτοκίνητο και της ζήτησε να βγει έξω. Η απάντηση της; «Με τίποτα!».

5. Η Πριγκίπισσα Άννα φημίζεται για το στυλ της. Είναι πάντα κομψή και σικάτη επιλέγοντας κλασσικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα της. Αυτό δεν ισχύει, όμως, και στη συλλογή των γυαλιών ηλίου της καθώς λατρεύει τα εξεζητημένα και μοντέρνα γυαλιά.

6. Έχει δύο παιδιά, για τα οποία αρνήθηκε να φέρουν βασιλικούς τίτλους. Ως είθισται στη Βρετανία οι τίτλοι απονέμονται στα παιδιά και εγγόνια του μονάρχη μόνο από τη γραμμή ανδρών. Παρ΄όλο, όμως, που της προσφέρθηκαν για τον γιο της, Peter, και την κόρη της, Zara, εκείνη τους απέρριψε.