Πριγκίπισσα Σαρλίν: Όσα αποκάλυψε έμπιστος του Αλβέρτου – «Βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον όπου θα υποβληθεί σε μια θεραπεία ξεκούρασης»
Κόσμος

Πριγκίπισσα Σαρλίν: Όσα αποκάλυψε έμπιστος του Αλβέρτου – «Βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον όπου θα υποβληθεί σε μια θεραπεία ξεκούρασης»

Πριγκίπισσα Σαρλίν: Όσα αποκάλυψε έμπιστος του Αλβέρτου – «Βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον όπου θα υποβληθεί σε μια θεραπεία ξεκούρασης»

Πώς εξήγησε την πολύμηνη απουσία της από το πριγκιπάτο;

Ο δημοσιογράφος Stéphane Bern μίλησε στο Gala του Πρώτου Θέματος και τον Θανάση Διαμαντόπουλο για την Πριγκίπισσα Σαρλίν.

Ο Γαλλολουξεμβούργιος Bern θεωρείται έμπιστος του Αλβέρτου αλλά φιλέλληνας που πρόσφατα τιμήθηκε με τον σταυρό του Τάγματος Τιμής από την Ελληνίδα πρέσβη στο Παρίσι παρουσία της Νάνας Μούσχουρη και της Μπριζίτ Μακρόν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stéphane Bern Officiel (@stephane.bern.officiel)

Όπως ανέφερε ο εδώ και 30 χρόνια φίλος του Αλβέρτου, «η Σαρλίν βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον όπου θα υποβληθεί σε μια θεραπεία ξεκούρασης που θα ευνοήσει την ανάρρωσή της μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων. Η Σαρλίν είναι ιδιαίτερα καταπονημένη μετά από ένα μεγάλο διάστημα που παρέμεινε αναγκαστικά στη Νότια Αφρική όπου και χειρουργήθηκε».

«Πιστεύω ότι πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη για λίγο μέχρι να αποκτήσει ξανά την υγεία της», σχολιάζει ο Μπερν διαψεύδοντας τα σενάρια περί χωρισμού του ζευγαριού που εδώ και καιρό κυκλοφορούν έντονα.

«Η Σαρλίν ήθελε να επιστρέψει στα παιδιά και τον σύζυγό της, όμως η εγχείρηση στο ρινικό διάφραγμα και στα ιγμόρεια στην οποία υπεβλήθη δεν της επέτρεπε να ταξιδέψει αεροπορικώς. Αυτό από μόνο του περιέπλεξε τα πράγματα. Τόσον καιρό περίμενε να επανέλθει σε μια φυσική κατάσταση που θα της επέτρεπε να ταξιδέψει. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα ώστε να επιστρέψει στην οικογένειά της στην Ευρώπη. Τώρα, πλέον, χρειάζεται να θεραπευτεί, μια περίοδο ανάρρωσης και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να της το αρνηθεί» ήταν η εξήγηση που έδωσε για όσα συμβαίνουν στην Πριγκίπισσα η οποία στις 8 Νοεμβρίου έκανε την πρώτη ανάρτηση μετά από καιρό από το Μονακό.

«Τη γνώρισα στον γάμο της, αλλά μετά άρχισα να τη βλέπω συχνά. Με τον Αλβέρτο συναντιόμαστε πιο τακτικά γιατί είμαστε φίλοι εδώ και 30 χρόνια. Κάθε φορά που η Σαρλίν βρισκόταν μαζί μας χαιρόμουν που την έβλεπα. Ο Αλβέρτος δέχτηκε να μου μιλήσει ακόμα και για το άρθρο που ετοίμαζα για την επιστροφή της Σαρλίν για το περιοδικό “Paris Match”», αναφέρει.

«Η Σαρλίν είναι η απεικόνιση μιας μοντέρνας πριγκίπισσας που προστατεύει και διατηρεί την προσωπική της ταυτότητα. Είναι πολύπλοκο για μια γυναίκα να γίνεται πριγκίπισσα, χρειάζεται να θυσιάσει πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι ο ρόλος της και οι απαιτήσεις που της ζητούν να εκπληρώσει είναι δύσκολος, αφού βρίσκεται μονίμως υπό το βλέμμα ολόκληρου του πλανήτη, οπότε αυτό είναι εξ ορισμού πολύπλοκο γι’ αυτήν. Η ίδια στέκει μέσα σε όλη αυτή την πίεση φροντίζοντας τα παιδιά της ως μια καλή μητέρα και αγαπώντας τον σύζυγό της, αφού είναι ένα ζευγάρι που αγαπιέται κι αυτό είναι το πιο βασικό. Από εκεί και πέρα κάθε μοναρχία είναι διαφορετική, έχει τα δικά της ήθη και έθιμα και σίγουρα παίζει ρόλο η προσωπικότητα του καθένα από τα μέλη της πριγκιπικής οικογένειας».

«Εκείνη είναι ένα φρέσκο πρόσωπο από τη Νότια Αφρική, προέρχεται από μια άλλη ήπειρο κι ένα άλλο σύμπαν που προσφέρει στον Αλβέρτο διαφορετικά πράγματα από αυτά με τα οποία ασχολείται εκείνος που ζει στην Ευρώπη. Η Σαρλίν λατρεύει τη φύση, αλλά και να γνωρίζει νέους πολιτισμούς και παραδόσεις, κι έτσι ο ένας συμπληρώνει αρμονικά τον άλλον σε αυτόν τον γάμο».

Όσο για το αν είναι «άτακτος» ο πρίγκιπας, ο Bern έχει τις ενστάσεις του: «Ο Αλβέρτος είναι ένας εγκρατής πρίγκιπας που ενδιαφέρεται και προσέχει πολύ τους άλλους, είναι ένας τζέντλεμαν».