Ralph Lauren: Ταινία για τη ζωή του θρύλου της μόδας
Κόσμος

Ralph Lauren: Ταινία για τη ζωή του θρύλου της μόδας

Ralph Lauren: Ταινία για τη ζωή του θρύλου της μόδας

Μια ταινία μεγάλου μήκους για τη ζωή του θρύλου της μόδας, Ralph Lauren και του ομώνυμου brand του, ετοιμάζει η HBO.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο Very Ralph σε σκηνοθεσία και παραγωγή της Susan Lacy περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Ralph Lauren, ο οποίος μιλά για τα παιδικά του χρόνια στο Bronx, το ξεκίνημα της καριέρας του και για το πώς έχτισε μία αυτοκρατορία συνώνυμη του αμερικανικού στυλ. Ο Ralph Lauren αναφέρεται ακόμη στον πέντε δεκαετιών γάμο του, το πρωτοποριακό όραμά του, με καινοτόμες ιδέες, όπως η δημιουργία εντυπωσιακών καταστημάτων λιανικής πώλησης και η προώθηση της ποικιλομορφίας στις επιδείξεις μόδας, την κριτική που έχει δεχθεί και τις διαφημιστικές καμπάνιες του.

Η οικογένεια και οι φίλοι του, όπως ο εκλιπών Γερμανός σχεδιαστής μόδας Karl Lagerfeld, η Βελγίδα σχεδιάστρια μόδας, Diane von Furstenberg, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Hillary Clinton, το μοντέλο Naomi Campbell, η αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour και πολλοί άλλοι μιλούν στο ντοκιμαντέρ για τον Ralph Lauren.

“Με μια εκπληκτική ικανότητα να μετατρέπει τα όνειρά του σε πραγματικότητα, ο Ralph Lauren δημιούργησε έναν ισχυρό οίκο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έγινε η ζωντανή ενσάρκωση της Αμερικανικής αισιοδοξίας και του Αμερικανικού Ονείρου” αναφέρεται στην περίληψη του ντοκιμαντέρ.

Η πρώτη σειρά ανδρικών ρούχων του Ralph Lauren, Polo, έκανε ντεμπούτο το 1968. Η αυτοκρατορία επεκτάθηκε από τότε σε γυναικεία ενδύματα, αρώματα και έπιπλα σπιτιού. Τα σχέδια του Lauren είχαν αντίκτυπο στο Hollywood: η (Diane Keaton και ο Woody Allen φορούσαν Ralph Lauren στην ταινία “Annie Hall” (Νευρικός Εραστής) και ο ίδιος ο Lauren εμφανίστηκε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Friends”.

Ο Ralph Lauren σχεδίασε επίσης τις στολές της εθνικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, Team USA για αρκετούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ντοκιμαντέρ – πορτρέτο του 79χρονου σχεδιαστή μόδας, θα προβληθεί στις 12 Νοεμβρίου από το HBO.

Πηγή: ΑΠΕ