Roman Abramovich: Έπειτα από 20 χρόνια παραιτείται από την Chelsea F.C
Κόσμος

Roman Abramovich: Έπειτα από 20 χρόνια παραιτείται από την Chelsea F.C

Roman Abramovich: Έπειτα από 20 χρόνια παραιτείται από την Chelsea F.C

Υπό την ασφυκτική πίεση της βρετανικής κυβέρνησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής. Σύσσωμη η παγκόσμια κοινότητα καταδίκασε τις ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ αυστηρές είναι και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τα υπόλοιπα κράτη στη Ρωσία με σκοπό την αποξένωσή της.

Σε δυσμένεια έχουν πέσει και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο με έναν από αυτούς τον Ρώσο ολιγάρχη και μεγιστάνα Roman Abramovich, που κατοικεί στη Βρετανία.

Οι Βρετανοί εξαρχής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Abramovich, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται στην ηγεσία της Chelsea F.C και έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το βρετανικό ποδόσφαιρο.

Τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για «εξοστρακισμό» που μεθόδευαν οι βρετανικές αρχές καθώς θεωρείται ένας από τους βασικούς παράγοντες του καθεστώτος Πούτιν.

Τα νέα δεδομένα έφεραν ως επακόλουθο την παραίτηση του δισεκατομμυριούχου από το ποδοσφαιρικό κλαμπ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επεσήμανε ότι παραχωρεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Chelsea’s charitable Foundation τη διαχείριση της ομάδας.

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Chelsea , πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Chelsea και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Chelsea .

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς» διαμήνυσε ο Abramovich.