Sean Connery: «Έφυγε» στα 90 του ο καλύτερος Bond όλων των εποχών
Κόσμος

Sean Connery: «Έφυγε» στα 90 του ο καλύτερος Bond όλων των εποχών

Sean Connery: «Έφυγε» στα 90 του ο καλύτερος Bond όλων των εποχών

Θλίψη στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα

«Έφυγε» στα 90 του ένας από τους ωραιότερους άνδρες όλων των εποχών αλλά και ο καλύτερος Bond και περήφανος Σκωτσέζος, ο Sir Sean Connery.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του στις Μπαχάμες, τον τόπο όπου γύρισε την πρώτη ταινία Bond.

To τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας.

Ο Connery έγινε 90 μόλις τον Αύγουστο. Έχει βραβευτεί με Όσκαρ (Β’ Ανδρικού Ρόλου το 1988 για την ταινία The Untouchables), δύο βραβεία Bafta και τρεις Χρυσές Σφαίρες.

O αειθαλής ηθοποιός, που καθιέρωσε τον Βρετανό πράκτορα του Ian Fleming στη συνείδηση του κοινού, γεννήθηκε το 1930 και τον ρόλο του Bond τον πήρε από σπόντα καθώς όπως έχει καταγραφεί στην κινηματογραφική ιστορία από τις διηγήσεις των ανθρώπων που ήταν στην παραγωγή, ο Fleming τον αντιπάθησε με τη μία.

Αξέχαστες όμως θα μείνουν και οι ερμηνείες του στο «Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», τον Ιντιάνα Τζόουνς αλλά και το ψυχολογικό θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ Marnie.

Δήλωση για τον θάνατο του Connery έκαναν στην επίσημη σελίδα των ταινιών Bond οι παραγωγοί, Barbara Broccoli και Michael G. Wilson: «Είμαστε συντετριμμένοι από τα νέα του θανάτου του Sir Sean Connery. Θα μείνει στη μνήμη μας και θα είναι πάντα ο αυθεντικός James Bond του οποίου η ανεξίτηλη είσοδος στην κινηματογραφική ιστορία ξεκίνησε όταν πρόφερε τις αξέχαστες λέξεις “The name’s Bond… James Bond”. Έφερε επανάσταση στον κόσμο με την πονηρή και πνευματώδη ενσάρκωση του σέξι και χαρισματικού μυστικού πράκτορα. Αναμφίβολα σε αυτόν οφείλεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας των ταινιών Bond και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες προς αυτόν».