Shakira: Γιατί την καλεί η ισπανική δικαιοσύνη;
Κόσμος

Shakira: Γιατί την καλεί η ισπανική δικαιοσύνη;

Shakira: Γιατί την καλεί η ισπανική δικαιοσύνη;

Μετά τον Ρονάλντο, σειρά έχει τώρα η Shakira να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 12 Ιουνίου, μετά την κλήση που έλαβε από δικαστή δικαστηρίου της περιφέρειας της Βαρκελώνης για φερόμενη οικονομική απάτη ύψους σχεδόν 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το ανώτερο δικαστήριο της Καταλονίας,  έκανε “δεκτές τις διώξεις της εισαγγελίας” σε βάρος της τραγουδίστριας και έτσι η Shakira θα πρέπει να παρουσιαστεί στην δικαστική έδρα της περιφέρειας της βορειοανατολικής Ισπανίας όπου η συζεί με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Gerard Piqué.

Γιατί κατηγορείται;

Η εισαγγελία κατηγορεί την Shakira ότι δεν πλήρωσε τους φόρους της στην Ισπανία για την περίοδο μεταξύ 2011 και 2014 παρότι διέμενε εκεί. Οι διώξεις αφορούν ωστόσο μόνο την περίοδο 2012-2014, καθώς οι υποθέσεις που χρονολογούνται το 2011 έχουν ήδη παραγραφεί.

Η 42χρονη Shakira μετέφερε την φορολογική της κατοικία στην Ισπανία το 2015, 4 χρόνια αφότου άρχισε και επίσημα η σχέση της με τον Piqué, με τον οποίο έχει αποκτήσει και δύο παιδιά.

Πρωτύτερα δήλωνε κατοικία στις Μπαχάμες, αλλά εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει πέρυσι στο AFP ότι αυτό “δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα”, αφού όλη η οικογένεια Piqué διέμενε στην Βαρκελώνη.

Οι δικηγόροι της Shakira εμμένουν στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς της περιοδείες και ότι δεν ζούσε περισσότερο από έξι μήνες ετησίως στην Ισπανία, προϋπόθεση για να φορολογείται στη χώρα.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ