Sharon Stone: Ο χλευασμός για την υποψηφιότητά της στις Χρυσές Σφαίρες και η υπαρξιακή κρίση που βίωσε
Κόσμος

Sharon Stone: Ο χλευασμός για την υποψηφιότητά της στις Χρυσές Σφαίρες και η υπαρξιακή κρίση που βίωσε

Sharon Stone: Ο χλευασμός για την υποψηφιότητά της στις Χρυσές Σφαίρες και η υπαρξιακή κρίση που βίωσε

Ξέσπασε σε κλάματα για τα δεινά των προσφύγων

Μία συναισθηματικά φορτισμένη συζήτηση είχε η Sharon Stone με τον Σύριο γιατρό Heval Kelli.

Οι δυο τους συζήτησαν επί διαφόρων θεμάτων στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας της Liberatum με τίτλο Lifesaving Conversations όπου εξέχουσες προσωπικότητες αλλά και απλοί “μαχητές” της καθημερινότητας  θίγουν ζητήματα ιδιαίτερου κοινωνικού βάρους με σκοπό την αφύπνιση.

Έτσι, η χολιγουντιανή ηθοποιός και ο δρ Kelli εστίασαν στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και ιδιαίτερα στους πρόσφυγες αλλά και τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πρόσφυγας είναι και ο ίδιος ο δρ. Kelli, ο οποίος κατάφερε να γίνει γιατρός και να ασχοληθεί με τον ακτιβισμό σώζοντας ζωές στην Ατλάντα.

Ακούγοντας τις περιγραφές της ζωής του και τις δυσκολιες που αντιμετώπισε, η Sharon Stone ξέσπασε σε κλάματα. Για το πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον να φύγει από τη Συρία ενώ ήταν μόνο ένα μικρό παιδί, να ζήσει σε δομές προσφύγων στη Γερμανία πριν φτάσει στις ΗΠΑ λίγες εβδομάδες πριν από το εφιαλτικό χτύπημα της 9/11.

Κάπως έτσι, ο γιατρός αποδοκίμασε την τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

“Λέτε δεν θέλουμε Σύριους πρόσφυγες στην Αμερική αλλά είμαι αυτός ο πρόσφυγας. Πως νομίζετε με κάνει αυτό να νιώθω; Μόνο και μόνο επειδή είμαι γιατρός με θέλετε εδώ; Αν ήμουν 18 και έπλενα πιάτα; Απλά δεν καταλαβαίνω πως ξεχνάμε ότι κάποιος από κάπου πρέπει να ξεκινήσει”.

Παίρνοντας τον λόγο η 62χροη ηθοποιός μοιράστηκε τη δική της ιστορία για το πώς η υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ταινία “Βασικό Ένστικτο” την έκανε να περάσει από μία βαθιά υπαρξιακή κρίση και να αναθεωρήσει το τι σημαίνει για εκείνη η φήμη.

Τότε αρκετοί ήταν αυτοί που τη χλεύασαν και αυτό ήταν κάτι που άλλαξε τη νοοτροπία της για το πώς πρέπει να χρησιμοποιείται η φήμη ως εργαλείο.

“Τότε κατάλαβα ότι η φήμη ήταν ένα εργαλείο. Άρχισα να αμφισβητώ. Εάν ήμουν τόσο ισχυρό όνομα ως ηθοποιός και παρ΄όλα αυτά ακόμη με λοιδορούσαν τότε ποιο το νόημα να έχω τον τίτλο της “σπουδαίας ηθοποιού” αν δεν χαίρω σεβασμού;”, είπε.

“Σκέφτηκα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω το βήμα μου για κάτι με πραγματική αξία και νόημα”, εξήγησε η Stone, η οποία ασχολείται εδώ και χρόνια με τον ακτιβισμό ειδικά όσον αφορά τους αγώνες για το AIDS.

Πηγή: Daily Mail