Σκοτώθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό σε δυστύχημα με ελικόπτερο
Κόσμος

Σκοτώθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό σε δυστύχημα με ελικόπτερο

Σκοτώθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό σε δυστύχημα με ελικόπτερο

η οικογένεια Ντασό έχει μακρόχρονη παράδοση στην κατασκευή αεροσκαφών

Φρικτό θάνατο βρήκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός, Ολιβιέ Ντασό, σε δυστύχημα που σημειώθηκε με το ελικόπτερό του.

Ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος των «Ρεπουμπλικανών» της Γαλλίας και γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό έχασε την ζωή του στην περιοχή Calavdos στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία.

Η είδηση θα μπορούσε να θεωρηθεί και τραγική ειρωνεία δεδομένου ότι η οικογένεια Ντασό έχει μακρόχρονη παράδοση στην κατασκευή αεροσκαφών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αποχαιρέτησε τον Ολιβιέ Ντασό με ανάρτησή του στο Twitter:

«Αποχαιρετώ τον ηγέτη της βιομηχανίας, τον πολιτικό αλλά και τον επίτιμο αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεών μας ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την πατρίδα του».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ο πιλότος του ιδιωτικού ελικοπτέρου επίσης σκοτώθηκε στο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα στην Τουκ, κοντά στη Ντοβίλ, στις ακτές της Νορμανδίας όπου έχει εξοχική κατοικία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα στο ελικόπτερο.

Η Ντελφίν Μιενιέλ, εισαγγελέας της Λιζιέ, επιβεβαίωσε στο AFP τον θάνατο του Ολιβιέ Ντασό και του πιλότου και η ίδια μεταβαίνει στο σημείο της συντριβής.

Η εισαγγελία ανέλαβε το τμήμα των ερευνών της χωροφυλακής αεροπορικών μεταφορών, που είναι αρμόδια για την έρευνα.

Βουλευτής του συντηρητικού κόμματος LR από το 2002, ο Ντασό θεωρείτο ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως μαζί με τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του, με περουσία που ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κληρονόμησε από τον πατέρα του, σύμφωνα με τη λίστα Forbes των πλουσιότερων του πλανήτη για το 2020.

Ο Ντασό παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Dassault λόγω του πολιτικού του ρόλου για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

Πολλές προσωπικότητες απέτισαν φόρο τιμής στον γιο του Σερζ Ντασό, πρώην προέδρου της Dassault Aviation που πέθανε το 2018 και στον εγγονό του Μαρσέλ Ντασό, ιδρυτή του ομίλου, ο οποίος ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ