Star Wars: Πέθανε ο θρυλικός Chewbacca – Τι είπαν οι συμπρωταγωνιστές του;
Κόσμος

Star Wars: Πέθανε ο θρυλικός Chewbacca – Τι είπαν οι συμπρωταγωνιστές του;

Star Wars: Πέθανε ο θρυλικός Chewbacca – Τι είπαν οι συμπρωταγωνιστές του;

Ο Peter Mayhew, ο ηθοποιός που ταυτίστηκε με τον θρυλικό και αγαπημένο Chewbacca (Τσουμπάκα) στις ταινίες Star Wars, πέθανε στις 30 Απριλίου σε ηλικία 74 ετών στο σπίτι του στο Τέξας, ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω του Twitter.

«Είχε βάλει την καρδιά και την ψυχή του στον ρόλο του Τσουμπάκα και φαινόταν σε κάθε πλάνο», επεσήμανε η οικογένειά του στην ανακοίνωση. «Η οικογένεια του Star Wars σήμαινε για εκείνον πολύ περισσότερα από ένας ρόλος σε μια ταινία», τόνισε.

Γεννημένος τον Μάιο του 1944 στο Λονδίνο ο Mayhew είχε ύψος 2,21 μέτρα γεγονός που του επέτρεψε να κερδίσει τον ρόλο του Μινώταυρου στην ταινία «Ο Σεβάχ και το μάτι της τίγρης» το 1976.

Την επόμενη χρονιά ο George Lucas τον επέλεξε για να ενσαρκώσει τον Τσουμπάκα στην πρώτη ταινία της σειράς Star Wars, έναν ρόλο που συνέχισε ως το 2015, οπότε χρειάστηκε να αποσυρθεί για λόγους υγείας. Ο Mayhew επιλέχθηκε κυρίως για το ύψος του, ενώ το πρόσωπό του δεν εμφανίστηκε ποτέ στις ταινίες Star Wars.

Επίσης εργάστηκε ως σύμβουλος στην ταινία «Ο τελευταίος Τζεντάι» του 2017, προσπαθώντας να μυήσει στα μυστικά του ρόλου τον νέο Τσουμπάκα, τον Φινλανδό Γιούνας Σουοτάμο.

Harrison Ford: “Τον αγαπούσα”

Όπως είναι φυσικό, οι διάσημοι πρωταγωνιστές της ταινίας μίλησαν για τον θάνατο του Mayhew.

O Harrison Ford, που είχε παίξει και τις περισσότερες σκηνές στις ταινίες με τον Mayhew δήλωσε στο The Hollywood Reporter:

“Ο Peter Mayhew ήταν ένας καλός και ευγενικός άνδρας, με μεγάλη αξιοπρέπεια και ευγενή χαρακτήρα. Αυτές τις πλευρές της προσωπικότητάς του μαζί με τη χάρη τις μετέφερε και στον Chewbacca. Ήμασταν σύντροφοι στις ταινίες και φίλοι στη ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα. Επένδυσε την ψυχή του στον χαρακτήρα και έφερε μεγάλη χαρά στο κοινό του Star Wars.. Εγώ και εκατομμύρια άλλοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Peter και τι μας έδωσε. Οι σκέψεις μου είναι με την αγαπημένη του σύζυγο και τα παιδιά του. Ελαφρύ το χώμα, αγαπημένε μου φίλε”.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο George Lucas, ο σκηνοθέτης και παραγωγός των ταινιών.

“Ο Peter ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μεγάλη καρδιά και ευγενής φύση. Ήταν πάντα ένας καλός φίλος και λυπάμαι για τον θάνατό του”.

Και ο Mark Hamill που έπαιζε τον ρόλο του Luke Skywalker είχε μια καλή κουβέντα να πει: “Ένας μεγάλος άνδρας με ακόμα μεγαλύτερη καρδιά που πάντα με έκανε να γελώ και ένας πιστός φίλος που αγαπούσα βαθιά”, έγραψε στο Twitter.

Συλλυπητήριο μήνυμα αναρτήθηκε και στην επίσημη σελίδα Star Wars με μία φωτογραφία από την εποχή των γυρισμάτων των πρώτων ταινιών.