Taylor Swift: “Σπάει” τη σιωπή της για τη “μάχη” της με την ανορεξία
Κόσμος

Taylor Swift: “Σπάει” τη σιωπή της για τη “μάχη” της με την ανορεξία

Taylor Swift: “Σπάει” τη σιωπή της για τη “μάχη” της με την ανορεξία

Ποιοι ήταν οι παράγοντες που της οδήγησαν να λιμοκτονεί;

Σε ένα άκρως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε τον αγώνα που έδωσε η Taylor Swift απέναντι στο “τέρας” της ανορεξίας και πώς η κοινή γνώμη στάθηκε η αφορμή να κινδυνεύσει η υγεία της.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο Miss Americana και έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταινιών Sundance χθες το απόγευμα.

Η Taylor Swift στην πρεμιέρα του Miss Americana στο Φεστιβάλ Sundance

Η ταινία ξεκινά με όλα τα αρνητικά σχόλια που έχει ακούσει η ποπ τραγουδίστρια για την “κοκαλιάρικη” εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια και πώς αυτά της έδωσαν το έναυσμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

“Δε μου κάνει καλό να βλέπω αυτές τις εικόνες του εαυτού μου καθημερινά”, ακούγεται να λέει, ενώ περνάνε φωτογραφίες από την εποχή που ήταν τρομερά αδύνατη

Στη συνέχεια, εξομολογήθηκε πως υπήρχαν φορές που νόμιζε πως έβλεπε τον εαυτό της να έχει κοιλιά ή που άκουγε φήμες πως ήταν έγκυος και αυτό “έριχνε λάδι κατευθείαν στη φωτιά”, με την ίδια να σταματά εντελώς το φαγητό για μέρες και να λιμοκτονεί…

“Έγινε κάποιες φορές και δεν είμαι περήφανη γι΄αυτό”, ανέφερε.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του φιλμ την ακούμε να λέει πόσο μεγάλη επιρροή είχε επάνω της η κριτική της κοινής γνώμης, που ανάλογα με το τι έλεγαν, η ίδια ένιωθε επιβράβευση ή την ανάγκη να τιμωρηθεί για το πάχος της.

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Variety εξέφρασε τους δισταγμούς της για την πρωτοβουλία του ντοκιμαντέρ, καθώς δεν της ήταν καθόλου εύκολο να δημοσιοποιήσει την ιστορία της.

“Δεν ήξερα, εάν θα ένιωθα άνετα για να μιλήσω για το σώμα μου, για αυτά που πέρασα και για τη σχέση μου με το φαγητό όλα αυτά τα χρόνια”.

“Αλλά ο τρόπος που επέλεξε να αφηγηθεί την ιστορία μου η Lana (Wilson – η σκηνοθέτης-) έβγαλε απόλυτο νόημα”, κατέληξε.