The Crown: Οργισμένος φέρεται ο Πρίγκιπας Κάρολος για την 4η σεζόν της σειράς
Κόσμος

The Crown: Οργισμένος φέρεται ο Πρίγκιπας Κάρολος για την 4η σεζόν της σειράς

The Crown: Οργισμένος φέρεται ο Πρίγκιπας Κάρολος για την 4η σεζόν της σειράς

Αναφέρεται στον ταραγμένο γάμο του με την Νταϊάνα

Ο 4ος κύκλος του The Crown στο Netflix είναι γεγονός άλλα μάλλον έχει φέρει μεγάλη δυσαρέσκεια στο Παλάτι μιας και αναφέρεται στη δεκαετία του ’80 και τον ταραχώδη γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα.

Oι φίλοι του ξεκίνησαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους παραγωγούς της σειράς ότι «τρολάρουν με λεφτά του Χόλιγουντ»!

Μιας και το Παλάτι ή ο ίδιος ο Πρίγκιπας δεν μπορούν να τοποθετηθούν δημοσίως ή να σχολιάσουν το ζήτημα, το έκαναν οι στενοί φίλοι του Καρόλου που κατηγόρησαν τον «γίγαντα» του streaming ότι εκμεταλλεύεται τον πόνο της βασιλικής οικογένειας για να βγάλει χρήματα ενώ δηλώνουν έξαλλοι που η μυθοπλασία εμφανίζεται ως γεγονότα και μάλιστα παραποιημένα.

Τι ενόχλησε το Παλάτι;

Και το θέμα δεν έμεινε εκεί. Με άρθρα τους στην κυριακάτικη Mail, insiders του Παλατιού θέτουν και άλλες παραμέτρους για το Netflix και την προσπάθειά του να αμαυρώσει τη φήμη της βασιλικής οικογένειας.

Η πρώτη είναι ότι η σειρά αναφέρεται σε πρόσωπα που είναι εν ζωή (εκτός βέβαια από την Νταϊάνα) και μάλιστα βρίσκονται στη δημόσια σφαίρα. «Πρόκειται για ψυχαγωγικό πρόγραμμα με εμπορική χροιά στο οποίο δεν λήφθηκαν υπόψη τα άτομα που εμπλέκονται στην ιστορία και των οποίων η ζωή έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Μιλάει για καταστάσεις που έγιναν πριν από 25-30 χρόνια και δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα συναισθήματα κανενός. Αυτό δεν είναι δίκαιο ή σωστό ειδικά από τη στιγμή που δεν αντικατοπτρίζεται η αλήθεια» δηλώνει πηγή του παλατιού.

Αυτό που έχει φέρει αναταραχή στο Παλάτι είναι η εικόνα του Καρόλου που βγαίνει από τη σειρά και η οποία δεν είναι καθόλου κολακευτική μιας και τον παρουσιάζει ως ;άκαρδο και εγωιστή που παντρεύτηκε την αθώα Νταϊάνα ενώ διατήρησε την σχέση του με την Καμίλα.

Μια άλλη πηγή του Παλατιού χαρακτήρισε τη σειρά μονοδιάστατη και μάλιστα αναφέρει ότι «ο Δούκας του Cambridge είναι επίσης δυσαρεστημένος αφού νιώθει ότι και οι δύο γονείς του έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης και παρουσιάζονται με λάθος, υπεραπλουστευμένο τρόπο απλώς με σκοπό το κέρδος».

Και φυσικά η δημόσια συζήτηση με αφορμή το The Crown ήρθε και στον Harry και τη Meghan και το συμβόλαιο μαμούθ που έχουν υπογράψει με το Netflix.

«Είναι εξοργιστικό ότι ο Harry παίρνει εκατομμύρια από την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά. Άλλωστε από που προέρχονται τα περισσότερα κέρδη του Netflix; Από το Στέμμα» είπε πηγή κάνοντας λογοπαίγνιο με τον τίτλο της σειράς και υποδηλώνοντας ότι ο Harry και πάλι «τρέφεται» από το Παλάτι και μάλιστα με απαράδεκτο τρόπο.